Högaborgs BK - Prespa Birlik 0-2

Foto: Gert Jacobsson,www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson,www.fotbollsbilder.se
Lägg till din egen HTML-kod här.

Publicerad 22 juni 2018 15:31

Prespa Birlik ångar på och tog under torsdagskvällen sin fjärde raka seger när man bortaslog Högaborgs BK med 2-0. PB var överlag det bättre laget  och hade bud på flera mål i matchen.
 
PB:s startelva: Viktor Jacobsson (MV), Rasmus Larsson, William Andersson, Boris Bjelkanovic, Alban Merovci, Muamet Asanovski (K), Sandro Nalic, Max Nordlinder, Omar Khattab, Kingsley Ndidi Olie, Besemir Faniq.
 
I den första halvleken var det i princip spel mot ett mål och ett högt tempo. Prespa skapade farliga chanser och borde haft ledningen redan i halvtid men ineffektiviteten vid avsluten gjorde att lagen gick in till paus med 0-0 på resultattavlan. Hemmalaget hotade framförallt genom fasta situationer.
 
I den andra akten så var det till en början böljande spel med anfall åt båda hållen men där Prespa tog över mer och mer. PB bytte in Emin Karaman och ut gick Max Nordlinder i den 57:e minuten. Emin behövde bara tretton minuter på plan innan han presenterade sig och gav dem vitklädda ledningen i matchen. Två minuter senare var han återigen framme och placerade in 2-0, vackert framspelad av kaptenen Muamet Asanovski som drev in från kanten.

Prespa nöjde sig inte med 2-0 utan trummade på och skapade flera heta lägen. Målskytten Emin Karaman slog en vass frispark som hemmamålvakten gjorde en fantastisk räddning på, han hann även med att bränna ett friläge ensam med målvakten. Även Kingsley Ndidi Olie, Antonis Vasileiou samt Besemir Faniq hade jättebra lägen i slutet på matchen. Det kunde alltså ha slutat med betydligt större siffror men slutresultatet skrevs till 0-2.

Överlag var det en mycket bra laginsats där samtliga spelare gjorde bra ifrån sig samt där de inbytta spelarna gav ett extra lyft och förändrade matchbilden. Zlatan Nalic och övriga i tränarteamet visade fingertoppskänsla när Emin Karaman byttes in och gjorde matchens två mål. Prespa Birlik skapade mycket framåt och höll tätt bakåt och tog tre mycket välförtjänta poäng.

Inför matchen pratade huvudtränare Zlatan Nalic att betydelsen av segern mot FC Rosengård skulle vara värt det först vid en seger mot Högaborgs BK på grund av den tyngd som det kommer ge lagets utdelning och mycket riktigt är det så det blivit.

– En match som vi hissade en varningsflagg för i förväg då det var vissa faktorer som talade emot oss i denna match. Det var en total fysisk och mental uttömning då vi spelade en svår match två dagar innan. Vi har lagt extremt mycket fokus på återhämtning samt nytändning och det har vi lyckats med. Tre välförtjänta poäng och det hade varit ännu mer smak i vinsten om vi hade lyckats göra flera mål. Ett tvåsiffrigt resultat hade inte varit orättvist med tanke på hur mycket vi skapade framåt. Jag är extremt nöjd med att se alla glada ansikten i klubben just nu. Ett kollektivt välmående vi har just nu med allt. Hoppas vi fortsätter med bra prestationer och vinster, säger huvudtränare Zlatan Nalic efter matchen.
 
Vinsten var Prespa Birliks fjärde vinst i rad och totalt femte vinst den här segern.  Formen fortsätter att peka uppåt och laget har näst bäst form just nu av samtliga lag i serien, efter IFK Malmö. Prespa klättrar även i tabellen och passerar Assyriska BK och är ny åtta i serien med 17 poäng. Laget har två poäng upp till Vinbergs IF som ligger sjua med 19 poäng på 12 matcher.

Snart är det även sommaruppehåll i serien men innan dess återstår två matcher och för Prespa Birlik väntar härnäst IS Halmia på hemmaplan den 30 juni. Därefter vänder seriespelet och man möter Assyriska BK på bortaplan den 7:e juli, ett lag som man slog hemma med siffrorna 3-1.

Dock är det fullt fokus på nästa motstånd som är IS Halmia och laget behöver all stöd som de kan få inför den sista hemmamatchen innan uppehållet och för att ta sin femte raka seger!

För mer matchfakta, se här.