Prespa Birlik - IS Halmia 0-1

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 1 juli 2018 14:40

Prespa Birliks fina vinstsvit bröts när hemmalaget förlorade matchen efter att gästerna IS Halmia avgjort i matchens sista sekund.

Prespa Birliks startelva i matchen:
Viktor Jacobsson (MV), William Andersson, Rasmus Larsson, Boris Bjelkanovic, Max Nordlinder, Kingsley Ndidi Olie, Muamet Asanovski (K), Emin Karaman, Ali Burrniku, Alban Merovci, Sandro Nalic.

Byten i Prespa Birlik: 68’min: Viktor Jacobsson (MV) – Carlos Mendoza (MV), 73’min: Rasmus Larsson – Gani Bunjaku, 68’min: Ali Burrniku – Omar Khattab, 73’min: Muamet Asanovski – Besemir Faniq, 80’min Alban Merovci – Hogr Aziz.

Det var uppdukat för toppmatch på Heleneholms IP inför avspark. Prespa och Halmia har varit två av seriens bästa lag de senaste fem matcherna och båda lagen hade klättrat flertalet placeringar inför matchen. Det blev dock gästerna som drog det längsta strået den här gången och givetvis blev det en mycket tuff förlust med tanke på att PB var med i hela matchen och hade jättebra lägen att göra mål på. Målvakten Viktor Jacobsson blev utbytt i den 68:e minuten efter att ha blivit glidtacklad av motståndarspelare som kom med dobbarna mot Viktors bröst. Bestraffningen blev enbart en varning och Viktor kunde tyvärr inte fortsätta matchen, in kom istället Carlos Mendoza.

Så väl Omar Khattab och Kingsley Ndidi Olie hade bra lägen men lyckades inte få utdelning. Det var istället gästerna som tog alla tre poängen. IS Halmia gjorde matchens enda mål i den 95:e minuten på en frispark utanför straffområdet.  Det blev inga fler chanser i matchen då detta var det sista som hände och det blev en kalldusch för PB som gjorde en mycket bra insats.

– En väldig bitter förlust i matchens absolut sista spark i 95:e minuten mot seriens bästa lag, enligt mitt tycke. Målet kom från en frispark efter en rad missade chanser som vi inte lyckas sätta, tre av de chanserna var ett friläge (Omar gånger två och Kingsley). Vi mötte seriens bästa lag och vi var inte nöjda med en poäng, vi gick för alla tre. Chanserna fanns där men tyvärr lyckades vi inte förvandla dem till mål. Det finns säkert många saker vi behöver förbättra i vårt spel men det var betydligt fler positiva saker som jag tänker lyfta fram. Det är vårt lags teamfunktion som kanske var det bästa i hittills i år, både defensivt och offensivt. Jag vill berömma våra spelare för inställningen som de visade igår, hårda jobbet i defensiven, disciplinen och omställningsstyrkorna. Jag vill berömma dem för de tuffa tempot vi hade under hela matchen och som vi skruvade upp ännu mer de sista 35 minuterna och att spelarna inte accepterade en poäng vi hade under hela matchen och att de ville ha alla tre. Det var väldigt små marginaler som gjorde att dem tre poängen gick till motståndarna i den här matchen säger huvudtränare Zlatan Nalic.
 
Trots förlusten så är PB kvar på åttonde plats i serien. Härnäst väntar ett bortamöte mot Assyriska BK och en resa till Västra Frölunda vid Göteborgstrakten. PB vann det första mötet i serien med 3-1 och ligger just nu två poäng före Assyriska BK.

För mer matchfakta, se här.