Inför Assyriska BK - Prespa Birlik

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 6 juli 2018 15:47

Imorgon spelas sista matchen innan det är serieuppehåll. Prespa Birlik åker upp till Göteborg för att möta Assyriska BK. 

Truppen:
Viktor Jacobsson (MV), Gani Bunjaku, Rasmus Larsson, Sandro Nalc, Valmir Mulaj, William Andersson, Boris Bjelkanovic, Max Kingdahl, Muamet Asanovski (K), Ali Burrniku, Emin Karaman, Hogr Aziz, Kingsley Ndidi Olie, Carlitos Mendoza (MV). 

Senast lagen möttes blev det en 3-1 vinst för Prespa som tillfälligt spelade på Malmö IP. Det var hemmapremiär och den andra omgången av serien och det var en fartfylld match med många mål. Sandro Nalic, Emin Karaman och Rasmus Larsson gjorde hemmalagets mål.

Assyriska var tippade att slåss i toppen men resultaten har gjort att klubben slåss i mitten av tabellen. Motståndarna ligger två placeringar bakom Prespa, på en tionde plats med 15 poäng efter trettonde spelade matcher. Därmed blir det en riktigt tuff kamp om tre viktiga poäng då PB som ligger åtta i tabellen, har 17 poäng på 13 matcher efter den senaste tidens uppryckning i serien.

Motståndarna kommer från en oavgjord match mot BK Olympic som slutade 2-2. Innan dess har det blivit tre raka förluster mot Hittarp, Lindome och Halmia, tre starka lag i serien. Assyriska har inte lyckats vinna på de fem senaste matcherna och man kommer säkerligen vara väldigt taggade för att avsluta vårsäsongen med en vinst och tre poäng. 

PB kommer från en mycket tung förlust senast, IS Halmia slog in segermålet på en frispark i den 95:e matchminuten och gästerna vann med 1-0 mot ett PB som innan dess haft en fantastiskt svit på fyra raka segrar. Ibland är motståndarna bättre och Halmia hade inför matchen också fyra raka segrar men PB hade också bra lägen i mötet som hade kunnat resultera med minst en poäng. Överlag så har det varit ett starkt och kämpande Prespa Birlik som vi har fått se i de senaste matcherna som nu vill avsluta vårsäsongen på bästa sätt. med tre poäng och fortsätta klättra i tabellen.

Dock är det en hel del skadeproblem och sjukdomar i laget som gör att ett antal spelare saknas inför matchen.

–  Det är sista matchen innan sommaruppehåll och det är som det brukar vara, full fokus på vinst. Vi ska göra allt för att ha ett bra uppehåll och åka på semester med en vinstkänsla. Tuffa förutsättningar inför morgondagens match då vi är tvungna att åka till Göteborg med tolv utespelare på grund av olika anledningar. Amir, Shemsi, Alban, Besemir och Antonis är spelare som inte kan medverka, säger Zlatan Nalic inför matchen. 

Vi även pratat med lagets mittback Boris Bjelkanovic som den här säsongen har spelat  alla matcher förutom mot Sävedalen och varit given i startelvan.

– Det blir en tufft match mot Assyriska BK. Vi vann 3-1 i första mötet men jag kommer ihåg att de var ett bra lag med duktiga spelare, framförallt offensivt. Vi ska spela vårt spel som vi har gjort i de senaste fem-sex matcherna. Om vi kommer in med samma inställning och vilja så är jag 100% säker på att vi kommer vinna imorgon.

Boris Bjelkanovic medger att säsongsinledningen under våren har varit tuff för PB men att laget har trott på varandra hela tiden.

– Trots att vi förlorade senast mot Halmia så är vi i mycket bra form. Gällande vårsäsongen så visste vi att vi är ett bra lag med en fantastisk tränare och ledarstab även om vi hade inte så bra resultatet i början. Vi har fortsatt att spela vårt passningsspel med stark defensiv disciplin och det har vi fått utdelning för i dem senaste matcherna. Vi har ett starkt självförtroende och vi ska fortsatta med det vi gör bra och utveckla vårt spel, avslutar Boris Bjelkanovic. 

Vi uppmanar alla våra supportrar i Göteborgsområdet och givetvis även andra supportrar att ta sig till Ruddalen för att heja fram PB till tre poäng i den sista omgången innan serieuppehållet! 

Assyriska BK - KSF Prespa Birlik 
Lördag 7/7 kl 13:30
Ruddalen