Assyriska BK - Prespa Birlik 2-1

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Publicerad 8 juli 2018 09:17
Det blev tyvärr en 2-1 förlust för Prespa Birlik uppe i Göteborg mot Assyriska BK. PB som för dagen var klädda i sitt gröna reservställ var rejält skadedrabbade och hade stort manskap borta inför matchen. Man hade endast 12 utespelare tillgängliga då Omar Khattab, Shemsedin Zabeli, Alban Merovci, Besemir Faniq och Antonis Vasileiou var borta.

I den 56:e minuten gjorde Assyriska 1-0 och kvarten senare utökade man till 2-0 innan Prespa kunde reducera till 2-1 i den 87:e minuten och skapa lite nerv i slutminuterna. Rasmus Larsson drog iväg ett skott som via en touch på en Assyriska-spelare letade sig in i nät. PB hade en bra press och period i den sista kvarten av andra halvlek men motståndet var för svåra idag och närmare än så kom man inte.

– Det var en tuff match eftersom det var mycket varmt. Vi kontrollerade matchen i första halvlek och de hade inga chanser. I andra halvlek får dem sin första chans i matchen och på den gör dem mål och då blev det svårare för oss. Vi öppnade upp oss mer efter det första målet och då gjorde dem sitt andra mål och i slutet gjorde Rasmus 2-1 men det fanns inte mycket tid kvar efter vårt mål, säger Boris Bjelkanovic i sin analys av matchen.

– Nu ska vi vila och njuta av lite semester och förbereda oss för andra halvlek av säsongen. Jag tycker det har varit bra men vi kommer att vara ännu bättre efter uppehållet, avslutar Boris Bjelkanovic.

Lagets huvudtränare, Zlatan Nalic, medger att antalet spelare idag blev avgörande i matchen mot Assyriska BK.

– Det var tuffa förutsättningar i matchen. 30 graders värme, konstgräs, och vi hade bara 12 utespelare att tillgå. Även några utav de 12 spelarna var inte riktigt redo för spel. Vi försökte och hade en jämn första halvlek där vi hade två jättechanser (Armin friläge och Ali stolpskott). Vi hade även några vassa anfall som vi noterade. Assyriska hade en bra period under dem första 25 minuterna i andra halvlek då de gjorde 1-0 och 2-0. Därefter tog vi över allt mer och skapade mycket. Tyvärr hade vi inget att byta in och ge någon extra offensiv kraft till laget från bänken. Det slutade mad att vi lyckades göra 2-1 men inte mer än så trots många jättelägen som vi hade i sista kvarten. Orken var avgörande och det saknades krafter att trycka in det sista tillslaget. Ett oavgjort resultat hade varit rättvist idag och med en, två spelare till att kunna byta in så tror jag vi hade kunnat knipa tre poäng, säger huvudtränare Zlatan Nalic.

För mer matchfakta, se här.
 
Nu väntar serieuppehåll innan säsongen drar igång den 4:e augusti igen då PB tar emot Lindome GIF på Heleneholms IP.