Inför Prespa Birlik - GIF Lindome

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 3 augusti 2018 16:24

På lördag så drar serien igång igen efter sommaruppehållet och PB inleder hemma mot serieledarna GIF Lindome som har gått starkt under våren.

Prespa började säsongen just med att möta GIF Lindome på bortaplan och det blev en förlust med 4-0. Värt att notera var att det var ett helt nytt PB med i princip en helt ny trupp som gjorde sin första tävlingsmatch tillsammans. Returmatchen är ingenting som våra supportrar eller vi vill komma ihåg och som egentligen inte säger så mycket då laget har blivit starkare och växt väldigt mycket under våren vilket bäddar för en helt annan match.

Gästerna GIF Lindome toppar tabellen inför seriestarten med 32 poäng på 14 matcher och har vunnit tio, spelat oavgjort två och förlorat två. I de avslutande fem matcherna blev det fyra vinster varav tre raka segrar innan serieuppehållet.

Prespa Birlik har också ryckt upp sig under slutet av våren och hade efter en period av förluster och oavgjorda resultat lyckats ta fyra raka segrar. De sista två matcherna innan uppehållet slutade dock med förluster, dock två knappa sådana varav utdelningen kunde ha blivit bättre i den sista matchen.

I Prespa har det i förövrigt inte skett så mycket förändringar förutom att huvudtränaren Zlatan Nalic har lämnat för ett stort uppdrag i den bosniska högstaligan. En stor förlust för klubben men assisterande tränare Nesat Spahiu som har gjort ett gediget jobb bredvid Zlatan under våren, har tagit över som huvudtränare. Så här har han att säga inför matchen på lördag:

– Jag ser väldigt mycket framemot matchen imorgon. Vi har haft två veckor av intensiv och hård träning och jag känner att spelarna är redo för den svåra uppgiften som Lindome innebär. Lindome som är ett av seriens starkaste motståndare och välförtjänta serieledare måste vara på tårna i mötet mot oss. Vi har revansch att utkräva från premiärmatchen och följer vi matchplanen så kan vi absolut rubba dem. Vi är svårslagna på hemmaplan och vill förbli så. Jag ser gärna att alla våra supportrar samlas och stöttar oss imorgon, säger den nye huvudtränaren Nesat Spahiu inför matchen.
 
Avspark 14:00 på Heleneholms IP, vi ses!

KSF Prespa Birlik - GIF Lindome
Lördagen 4/8 
14:00 
Heleneholms IP, Malmö