Zlatan Nalic om sin tid i klubben

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilde.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilde.se

Publicerad 3 augusti 2018 10:36

Som vi tidigare berättat så lämnar Zlatan Nalic klubben för ett nytt uppdrag i Bosnien.
Zlatan lämnar Prespa Birlik för FK Sloboda i bosniska högsta ligan och har redan påbörjat sitt nya jobb denna veckan. Prespa Birlik gjorde klart med Zlatan Nalic, med en av de mest utbildade tränarna i Europa, under slutet av 2017 och i bagaget hade han även ett U21 EM-guld med Sveriges U21-landslag som han var del av i Tjeckien 2015. Med tiden i PB började det byggas upp ett nytt, ungt Prespa Birlik under vintern med många talangfulla spelare som satsar elit med sin fotboll. Zlatan Nalic kommer fortsatt ha en kontakt med PB då han har föreslagit ett samarbete mellan Prespa Birlik och sin nya klubb i form av studiebesök och spelarutveckling.

Zlatan Nalic som nu går vidare i sin karriär har ett meddelande till Prespa Birlik.

– Jag vill tacka Prespa Birliks styrelse, ledare, spelare och supportrar för min tid i klubben. Jag har haft en väldigt bra tid hos er och skaffat mig många vänner för livet. Jag hoppas jag en annan gång får möjlighet att avsluta det jag har påbörjat i klubben. Vart jag än är så kommer Prespa Birlik alltid vara en del av mig så tack så mycket till allihopa, säger Zlatan Nalic.

Ordförande Ercan Kerim har inget än bara positiva ord om Zlatan Nalic.

– Det är såklart tråkigt att förlora en sådan meriterad och professionell tränare som Zlatan mitt under säsongen. Vi har varit jättenöjda med honom både som människa och fotbollstränare där han förmedlade kunskap på en annan nivå. Han fick ett bra bud ifrån högsta ligan i Bosnien som han tyvärr inte kunde tacka nej till, något som vi från klubben har full förståelse för då allt varit tydligt och ärligt från första början när vi förhandlade och därför har det funnits en klausul på det. Jag och klubben tackar Zlatan Nalic för det goda samarbetet och hans tid i Prespa Birlik. Vi önskar honom all lycka i den nya bosniska klubben FK Sloboda.

Ordföranden är även nöjd med ersättaren som blir assisterande tränaren Nesat Spahiu.

– Det blir Nesat Spahiu som får huvuduppdraget i Prespa Birlik. Det är egentligen inga konstigheter, han har gjort ett fantastisk jobb bredvid Zlatan under våren och har visat ett bra ledarskap samt ett brinnande hjärta för klubben. Vi tror mycket på Nesat och är övertygade om att han kommer göra ett kanonjobb i sitt nya uppdrag som huvudtränare. Vi håller på att titta på en assisterande tränare till Nesat men för tillfället blir det Valon Bajraktaraj (målvaktstränare) som kommer att axla den rollen, avslutar Ercan Kerim.

Vi tackar Zlatan för hans tid i klubben och önskar honom stort lycka till i sin nya klubb och han är alltid välkommen tillbaka till PB-familjen!
 

Foto: privat.
Foto: privat.