Prespa Birlik - BK Olympic 1-2

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 14 augusti 21:00

Trots ett tidigt mål och ledning i halvtid fick Prespa Birlik se sig besegrade i Malmöderbyt.
Prespa Birlik startade med följande lag:

Viktor Jacobsson (MV), William Andersson, Max Nordlinder, Ali Burrniku, Besemir Faniq, Muamet Asanovski (K), Emin Karaman, Shemsedin Zabeli, Alban Merovci, Sandro Nalic, Fitim Miftari.

Bänk: Carlos Mendoza (MV), Gani Bunjaku, Valmir Mulaj, Hogr Aziz, Amir Hadzic, Omar El-Assadi, Ilir Tahiri.

Prespa började matchen bra och bara efter tre minuter tog hemmalaget ledningen genom Ali Burrniku. En perfekt start för PB som gick mållösa i förra matchen och ledningen skulle hålla sig in i halvtid.

Dock vände det i andra halvlek. Gästerna kvitterade i den 69:e minuten och sju minuter senare utökade man till 2-1. Fler mål blev det inte i matchen och BK Olympic tog alla poängen i den viktiga matchen.

Målskytten Ali Burrniku efter matchen:

– Målet var ett fint förarbete av Besemir Faniq och det var bara att sätta dit den vid bortre stolpen, berättar Ali Burrniku om sitt mål men som är besviken över resultatet.

– Det är riktigt surt. Vi gör ingen bra match alls och det blev en hel del juniormisstag. Vi slarvade i försvarsspelet och vi hade väldigt svårt för att få igång vårt eget spel i matchen. Vi gör inte det vi har tränat på under de senaste veckorna.

– Alla måste höja sig nu. Det är nu det gäller att man dyker upp på träningarna och tränar ännu hårdare. Ingenting är gratis och det är ingen som tycker synd om oss, vi har själva satt oss i den här situationen och det är vårt ansvar som spelare att se till att vi klarar detta tillsammans, avslutar Ali Burrniku.

PB ligger för närvarande på en tionde plats i serien med 17 poäng på 16 matcher. I nästa omgång väntar Vinbergs IF på bortaplan 18:e augusti med avspark 13:30.