Inför Vinbergs IF - Prespa Birlik

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 17 augusti 2018 13:51

Efter två hemmamatcher väntar nu ett bortamöte mot Vinbergs IF. Nu handlar det om att göra om och att göra rätt för sig efter två förluster på de två inledande matcherna efter serieuppehållet.

PB kommer till spel med följande trupp:
Viktor Jacobsson (MV), Alban Merovci, Rasmus Larsson, Shemsedin Haxhiu, Valmir Mulaj, Fitim Miftari (nyförvärv), Amir Hadzic, Gani Bunjaku, Muamet Asanovski (K), Ali Burniku,  Sandro Nalic, Max Nordlinder, Omar Khattab, Ilir Tahiri, Hogr Aziz, Besemir Faniq, Emin Karaman, Carlos Mendoza (MV).

I våras möttes båda lagen tidigt i serien och PB som var i princip ett helt nytt lag förlorade hemmamötet med 4-2. Med tiden har Prespa lyckats visa att man kan slå och ge alla lag en tuff match och trots att resultaten inte alltid gått lagets väg så kämpar laget vidare och ligger förnärvarande på en tionde placering i serien.
 
Vinbergs IF förlorade sin senaste match borta mot Hittarp med 3-0 och innan dess vann laget Assyriska BK med 2-1 på hemmaplan. Vinbergs IF ligger på en sjunde plats i serien med 22 poäng, det vill säga fem poäng före Prespa Birlik.

PB:s mittfältare, Alban Merovci, vet vad som krävs av laget inför matchen för att ta alla poäng:  
 
– Det blir en tuff match som alla andra matcher då serien har visat att alla kan slå alla, men med rätt inställning och vilja så är jag säker på att vi tar hem 3 poäng, säger Alban Merovci och fortsätter:
 
– Vi vill vinna varje match men efter två raka förluster efter uppehållet så känner vi att en vinst hade varit viktig för oss komma tillbaka på vinnarspåret samtidigt höjs glädjen och moralen i laget. Avgörandet för att ta tre poäng är att vi behöver ha mer skärpa i sista tredjedelen både offensivt och defensivt.

Huvudtränare Nesat Spahius tankar inför matchen samt uppdateringar kring truppen:

– Vinbergs IF är ett väldigt svårt motstånd, vi vet att vi måste höja oss på alla plan efter två tunga förluster. Vi i ledarstaben och spelarna är väl medvetna om att det behövs poäng i denna matchen och vi vet vad vi måste göra för att ta poängen, säger Nesat Spahiu och fortsätter:
 
– Statusen i truppen är bra, alla tillgängliga spelare har tränat och visat att de vill vara med och kriga om en startplats. Tyvärr så har vi tappat William då han har valt att lämna, jag vill önska honom all lycka i karriären. Med det sagt så har vi en fullgod ersättare i Gani som jag tror väldigt mycket på. En ung, pålitlig mittback som kan nå väldigt långt med sin fotboll så jag är inte orolig. Träningarna har gått som planerat och vi slipar fortfarande på detaljer som krävs i vår nya taktik.
 
Matchen spelas lördag klockan 13:30 på Vinåvallen som ligger i Vinberg, nära Falkenberg.

Vinbergs IF – KSF Prespa Birlik
Lördag 18/8 13:30
Vinåvallen, Vinberg