Prespa Birliks nya damlag: PB Malmögäris

Publicerad: 27 augusti 2018 10:25

KSF Prespa Birlik kan idag stolt presentera att laget har fått ett damlag.
 
Efter några år utan en någon damlagsverksamhet är det nu officiellt att klubben har ett damlag igen och som inom kort kommer att börja spela tävlingsmatcher också. En av Initiativtagaren till detta är Emma Watson som kom upp med Malmögäris som började träna under sommaren med mål att börja spela matcher inom en snar framtid och nu är det klart att laget tillhör Prespa Birlik och kommer gå under namnet PB Malmögäris. Det nya damlaget, PB Malmögäris, kommer att likt herrlaget, spela och träna på Heleneholms IP.
 
Ordförande Ercan Kerim säger följande kring det nya damlaget:

- Det här är fantastiskt, klubben har velat det här länge. Vi är jätte glada och stolta över att kunna presentera ett nytt damlag i Prespa Birlik. Vi har länge haft som målsättning att ha ett damlag i PB igen, men har skyndat långsamt för att detta ska bli och kännas rätt, säger Ercan Kerim och fortsätter:
 
- Vår ambition är att fler tjejer ska kunna spela fotboll i Prespa, och precis som för våra killar ska man som tjej kunna göra detta så bra som möjligt och så länge som möjligt hos oss därför ska det bli fantastiskt roligt med ett damlag.
 
- Med vår nya satsning har vi även planer på att ytterligare ta det ett steg längre, vi tänker på en flickverksamhet där förhoppningsvis de yngre i närområdet har förmågor att hitta in till oss i Prespa när vi visar att satsningen är seriös och på riktigt. Det skulle betyda oerhört mycket för vårt närområde och dess utveckling, vi är en klubb för alla och inte bara en liten grupp i samhället, avslutar klubbens ordförande Ercan Kerim.
 
I samband med presentationen av det nya damlaget har vi även fått en pratstund och intervjuat Emma Watson som är en av initiativtagaren till PB Malmögäris:
 
Vi kan börja med att introducera dig för Prespa-familjen och så kan du berätta mer om dig och din roll i detta?
- Jag heter Emma Watson och är en 24åring bosatt i Malmö numera. Till vardags är jag journalist och webbredaktör samt driver mitt egna företag där jag plåtar och filmar. Jag är en idéspruta med ett driv som jag kanaliserar ut till att förverkliga alla idéer som snubblar över. Ibland blir det skitdåligt, oftast blir det skitbra. Min roll i PB Malmögäris är just detta - att vara den som sparkar igång det hela och sätter laget i rullning. Sen är jag en salig blandning av lagledare, fotbollstränare, fotbollsspelare, fotograf, sociala medier manager och så vidare i uppstarten.

Hur dök initiativet upp att skapa PB Malmögäris och vilka är PB Malmögäris?
- Idén till att starta detta kom i samband med att jag skadade mina händer, jag blev sjukskriven och höll på att sprängas av tristess och depression. Jag kände i och med det att jag ville damma av fotbollsskorna efter 11 år på hyllan så kontaktade det fantastiska laget Las Presidentas - som hade överfullt och en lång kölista. Så då startade jag helt enkelt ett nytt lag. Sagt och gjort. På två timmar fick vi efter ett skrivet inlägg i en tjejgrupp på Facebook ihop en trupp på 28 brudar - och blev tvungna att stoppa där tills vi fått igång allting. Intresset var megastort och ca 25 tjejer till har hört av sig att de vill spela! Många i truppen är iväg på semester men vi kände att vi ville komma igång på stört och kör nu träningar varje vecka trots lite manfall. Vi är ett otroligt peppat gäng där alla drar sitt strå till stacken gällande energi och pepp. Truppen består av allt från avdankade fotbollsspelare till nybörjare. Det är så jäkla fint!

Vilka mål och visioner har PB Malmögäris för framtiden?
- Vår vision är att sprida fotbollsglädje, att få ha en trygg och rolig plats för oss tjejer att mötas genom och såklart att försöka bli hyfsade fotbollsspelare på vägen. Gemenskapen är dock det viktigaste, även på och utanför planen. Vi vill skapa ett lag vars publik blir underhållna, där efterfest efter varje match är ett faktum och kämparglöden ute på planen aldrig kommer slockna. I en värld full av onda krafter vill vi bidra med något gott. Det hade ju varit en fantastisk bonus om detta la en grund för flickverksamhet i klubben!

Något övrigt som du vill tillägga?
- Det känns så otroligt kul att Prespa Birlik vill satsa på oss och vår vision och vi ser fram emot många härliga sammandrabbningar på Heleneholms IP framöver. Vi ses väl där?
 
Under veckan kommer det komma upp mer info om damlaget samt spelarna på vår hemsida och så länge kan ni gå in och följa damlaget på sociala medier: 

Facebook

Instagram