Madeleine Pettersson ny tränare för damlaget 

Publicerad 28 september 2018 12:48

Prespa Birliks damlag, PB Malmögäris, har fått en ny huvudtränare. Madeleine "Madde"  Pettersson tar över med omedelbar verkan och vi har gjort en intervju för att presentera vår nya tränare. 

Berätta för oss, vem är Madde?
– Jag är en 28-årig tjej, ursprungligen från Uppsala, som i somras tog mitt pick och pack och flyttade ner till Malmö för lite miljöombyte. Utöver att följa AIK och försöka lära mig hitta i min nya stad så jobbar jag som högstadielärare.

Hur ser din bakgrund inom fotbollen ut?
– Förutom att jag sett samtliga fotbollsplaner i Uppsala med omnejd så har jag spelat fotboll i stort sett hela mitt liv. När kroppen väl började strejka klarade jag inte av att placera mig själv på läktaren. Istället försökte jag använda mitt pedagogiska intresse och blev tränare för det lag jag då spelade i.

Vad ser du mest fram emot med PB Malmögäris?
– After football-barhänget. Utmaningen att lyckas göra stimulerande träningar utifrån hela lagets olika förkunskaper/erfarenheter. Men framförallt lära känna alla härliga spelare och få vara en del av detta häftiga lag och upplägg!

Vad vill du säga till våra supportrar som följer oss på sociala mdier?
– Jag vill uppmana alla att komma och kolla när vi spelar vår första match 6/10 på Sorgenfri IP. Och påminna er att haka på den här resan och supporta oss, för vi behöver er men ni behöver framförallt oss i era liv. Kärlek. 

Missa inte damlagets premiärmatch mot Las Presidentas på Sorgenfri IP den 6:e oktoboer. Mer info inför matchen kommer. 

Välkommen till Prespa Birlik, Madeleine Pettersson!