Succé när PB Malmögäris debuterade mot Las Presidentas

Foto: Mikael Roos
Foto: Mikael Roos

Publicerad 10 oktober 2018 20:25

Det var en stor dag för Prespa Birlik och damlaget PB Malmögäris under lördagen när de spelade debutmatch på inbjudan av Las Presidentas. Närmare 200  supportrar fanns på plats för att se den historiska matchen på Sorgenfri Idrottsplats i Malmö.
 
PB Malmögäris hade ett tydligt mål inför matchen, göra minst ett mål och spela sitt eget spel. Det var en match där resultatet spelade mindre roll och det viktigaste var att ha en rolig och en minnesvärd debut vilket även uppfylldes.
 
Las Presidentas vann matchen med 2-1 men det var PB Malmögäris som tog tag i taktpinnen och gjorde matchens första mål i den elfte minuten, ett stort jubel bröt ut på Sorgensfri IP och där spelarna från bänken sprang in på planen för att fira det historiska målet. PB låg högt upp och tryckte på för mer men lyckades inte göra fler mål, dock vann de första halvlek. I andra halvlek så bytte Las Presidentas in en ny elva och lyckades vända och vinna 2-1.
 
– Efter spel på nästan enbart deras planhalva får Vilde Rodin Christensen bollen i ett guldläge, efter många stadiga löpningar på vänsterkanten. Pang. 1-0 PB Malmögäris i elfte minuten. Avbytarbänken rusade in i eufori. Jublet ekade över hela Sorgenfri. Vi kunde nog inte riktigt greppa denna drömstart på matchen. Vi lyckas hålla undan och vinner första halvlek. I andra kommer Presidentas in med en helt ny kedja - vi var 14 spelare, de var 25 (matchen spelades på en sjumanna plan och med sju utespelare per lag). Vi krigar i denna matchen. Det var så otroligt vackert att alla gick in hårt i närkamper och sprang sina löpningar fast orken var slut för längesen. Lagandan och stämningen det här laget har kommer ta oss till himlen och tillbaka, sade Emma Watson när hon beskriver lagets mål efter matchen.
 
– Vi  struntade verkligen i om det blev vinst eller förlust. Vi ville bara ha roligt med Las Presidentas som varit otroligt glada och ’peppiga’ och bjudit in oss till match, säger Emma Watson efter matchen och fortsätter.
 
- I andra halvlek faller vi ner med laget lite och tröttheten börjar redan göra sig påmind. Kondition är verkligen inte PB Malmögäris - än. Vänta ni bara!
 
Emma hyllar även motståndarna.
 
– Matchen slutade 2-1 till Presidentas och det var en välförtjänt vinst. Efter matchen gick båda lagen och åt pizza och firade tillsammans. Vi skålade för det vackra i damfotboll och att vi nu är igång på riktigt. Idag, söndag, har nog många i PB Malmögäris ont i halsen pga den karaokekväll och fest som fortsatte ut i natten, avslutar Emma Watson.

Vilde Rodin Christensen, PB Malmögäris yttermittfältare och historiske målskytt med lagets första mål framspelad av Monika Terzic säger så här efter matchen.
 
– En riktig jävla urladdning! Det var en match fylld av så himla mycket spelarglädje, gemenskap och som påminde mig om varför jag älskar lagsport och fotboll.
 
Vad var det största och bästa med debuten med Malmögäris?
– Att vi kämpade varje sekund av matchen, att vi jobbade för varandra och att vi kunde överraska Las Presidentas med riktigt fint spel!
 
Beskriv ditt mål, det första i PB Malmögäris historia, med egna ord och känslor!
– Det kändes så märkligt, jag fattade först inte att det blev mål. Sen när hela laget sprang mot mig med glädjeskrik så blev jag helt rörd och lycklig. Jag ville verkligen göra mål igår och är stolt över mig själv att jag lyckades få in en bra träff och att vi gjorde det första målet i matchen.
 
En som också har hyllats lite extra efteråt är lagets vänsterback Minna Ingman som gjorde sin första fotbollsmatch någonsin, såhär säger hon efter debuten.
 
Hur sammanfattar du matchen?
– Det var intensivt och jobbigt men väldigt kul, med lagom mycket allvar och en massa värme.
 
Vad var det största och bästa med debuten med Malmögäris?
– Att vi gjorde det första målet, inte blev helt utklassade utan spelade på bra och pallade med en hel match. Och att allt var insvept i en så peppig och glad stämning, i laget och från motståndarnas sida och från alla som hejade på i publiken.
 
Hur kändes det att spela sin allra första fotbollsmatch? Vad blev mest speciellt?
– Det var nervöst men superkul! Kändes häftigt (och förvånande) när jag faktiskt lyckades ta bollen ibland och göra något bra, och fick fina ord från de andra i laget efteråt. Kan bara gå framåt för Malmögäris nu!
 
Klubbens ordförande, Ercan Kerim, om debutmatchen för PB Malmögäris.

– Det var rent sagt en annorlunda upplevelse än vad jag är van vid på en fotbollsmatch. Mycket glädje och en fin gemenskap på fotbollsplanen som väckte känslor. Inte minst sagt så var det en härlig stämning med fest och mycket publik sidan av planen. Det var magiskt!
 
Stort grattis till vårt damlag PB Malmögäris som har en mycket lovande och stor framtid framför sig, det här är bara början!

Glöm inte att följa damlaget på Facebook och Instagram.