PB Malmögäris laddar för nästa premiär - är råtaggade

Foto: Emma Watson
Foto: Emma Watson

Publicerad 30 oktober 2018 22:02

Den 6 oktober spelade PB Malmögäris sin första match någonsin - på 7-manna. En succé någon inte kan ha missat. Nu smäller det till på nytt när laget för första gången ska spela en 11-mannamatch. Skabersjö DFF i Svedala tar emot PB Malmögäris måndagen den 5 november på Skabersjö Idrottsplats kl19.30.

- Vi är otroligt laddade. Det ska bli skitkul att få känna på 11-mannaspelet och få uppleva det tillsammans med laget, säger Moa Löfgren, mittback i PB Malmögäris.

Uppladdningen inför matchen har, utöver fotbollsträningarna, främst handlat om aktiviteter för att få ihop gemenskapen i laget. Det har festats, mysts till Idol och kollats fotbollsmatcher runtom i stan.

- Sammanhållningen är det viktigaste. Det är då allt blir roligt och man vågar göra det lilla extra på match som kanske skiter sig men som alla bara stöttar en för.

Moa Löfgren berättar vidare att målet med matchen är att ha så kul som möjligt, njuta av myset en bortamatch innebär men också att se det som en möjlighet att få öva inför en annan stundande premiär:

- Vi ser också detta som en bra uppladdning inför vår hemmapremiär den 17 november, hemma på Heleneholms IP. Vi ses där!

Text: Emma Watson