Tre spelare förlänger kontraktet med Prespa Birlik

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 3 november 11:00

Lagkapten Muamet Asanovski, Ali Burrniku och Emin Karaman förlänger sina kontrakt med KSF Prespa Birlik.  Alla tre har valt att fortsätta med PB och kommer att spela i den vita tröjan även 2019.

Muamet ”Mudi” Asanovski gjorde det här året sin andra raka säsong i klubben och var kapten för laget. Det blev totalt 22 matcher och ett mål för mittfältaren. 

– Det känns fantastiskt att kunna representera klubben även 2019. Vi har något väldigt intressant på gång som klubben snart kommer avslöja och jag känner att jag vill vara med under resan. Sen tycker jag att samarbetet med Nesat funkar hur bra som helst och det är också en stor anledning till varför vi väljer att försätta med varandra, säger Muamet Asanovski och reflekterar så här kring den senaste säsongen: 

– Det har varit mycket upp och ner under säsongen. Målet för 2018 var att klara oss kvar och sen bygga vidare vilket vi gjorde. Jag vill tacka våra medlemmar och trogna PB-supportrar för stödet under året.

En annan mittfältare som förlänger kontraktet är Ali Burrniku. Ali anslöt till laget i somras och spelade sin debutmatch för klubben mot FC Rosengård, en match där han blev både inbytt och målskytt till 3-2-målet (PB vann 4-2 till slut) och det blev totalt 5 mål på 14 matcher den här säsongen. 

– Känns bra att förlänga kontraktet. Vi har något spännande på gång i klubben, säger Ali Burrniku till klubbens officiella hemsida och analyserar sin tid i klubben så här:

– Jag kom ju i somras så kan endast svara för sista halvan av säsongen men måste nog säga att det var en väldigt tuff säsong överlag. Innan uppehållet hade vi ett par segrar i rad och kändes starka men sen kom lite motgång efter uppehållet och det tog ner oss väldigt starkt i prestationerna på plan. Vi har ett par matcher som inte är okej alls på denna nivå med alldeles för störa  förlustsiffror  men i slutändan så nådde vi vårt mål vilket var att stanna kvar och säkra kontraktet. Det är nog det enda positiva man kan ta med sig inför nästa säsong. I övrigt så ska det bli kul och få vinna över ”Mudi” på träningarna ännu en säsong ,haha! 

Emin Karaman kom till PB inför säsongen 2018 från BK Olympic och var även han en viktig spelare för laget. Emin spelade totalt 23 matcher under året och gjorde sju mål. 

– Det känns väldigt bra att spela vidare i Prespa Birlik. Jag trivdes oerhört bra i år så det fanns ingen tvekan om att förlänga, varken från min eller Prespas sida.

Om säsongen som har varit: 

– Det har varit en turbulent säsong. Vi strävar alltid efter att komma högt upp i serien, men under hela förra säsongen så möttes vi av komplikationer som påverkade truppen. Trots detta säkrar vi kontraktet under mycket svåra omständigheter, vilket var starkt gjort. 

– Jag vill uppmana alla våra Prespa-supportrar att hoppa på tåget och stötta oss hela nästa säsong. Vi bygger något fantastiskt och jag kan inte vänta till april månad och säsongstart. Forza PB!

Tränare Nesat Spahiu om att spelarna förlänger: 

– Tre tongivande spelare, spelare som jag väldigt tidigt bad styrelsen göra klart med har valt att förlänga sina kontrakt. Ali, Emin och Muamet är spelare som är stora  vinnarskallar och har goda karaktärer. Med de förläningarna så visar klubben att vi kommer göra en satsning nästa år, vi har ett par väldigt intressanta spelare till som skrivit på och som kommer att presenteras inom den närmsta tiden.