Primus Swenson klar för Prespa Birlik 

Publicerad 21 november 2018 10:06

Prespa Birliks sjätte nyförvärv inför kommande säsong heter Primus Swenson. PB och Primus har kommit överens om ett kontrakt för säsongen 2019. Den 18-årige innermittfältaren kommer närmast från Kulladals FF och har Bunkeflo IF som moderklubb (idag LB 07) där han som 4-åring startade sin fotbollskarriär. Senare blev det Husie IF innan det bar vidare till Kulladal FF och nu till Prespa Birlik. 

– Jag känner mig glad över att få representera Prespa Birlik och jag ser fram emot alla utmaningar som kommer under kommande säsong. Jag har haft två seniorsäsonger som innermittfältare bakom mig med spel i Kulladals FF i division 3. Jag tror att min seniordebut som 16-åring (för två år sedan) har gynnat mig i och med att jag lärt mig spela en mer fysisk fotboll än vad som utförs på juniornivå, säger Primus Swenson till klubbens officiella hemsida och fortsätter om varför valet föll på PB.

– Faktorer som tog mig från Kulladals FF till Prespa Birlik, är en del av att få en ny miljö runt omkring mig, att både få spela för och med nya människor. Att laget spelar i en högre division har väl också en bidragande faktor i allting. Jag ser fram emot den kommande säsongen och jag kommer att göra allt jag kan för att utvecklas som fotbollsspelare, fast även för att bidra med något positivt för klubben. 

Varmt välkommen till PB, Primus Swenson!