Ferhat Soydan klar för Prespa Birlik

Publicerat 28 januari 2019 10:38

Prespa Birliks senaste nyförvärv kommer från Superettan. Klubben har gjort klart med 19-årige målvakten Ferhat Soydan som närmast kommer från GAIS där han har fått agera andra och reservmålvakt för herrlaget. Ferhat har tillhört GAIS A-lag men har för det mesta spelat i U-19 och U-21-lagry under sin tid i klubben. I höstas blev det inget förlängt kontraktet med GAIS.

Ferhat började sin karriär i BK Häcken där han spelade fem år i ungdomslagen innan det blev två år i akademin och efter det blev det en flytt till GAIS.  Nu blir det Prespa Birlik för den unge målvakten.

– Det känns fantastiskt att skriva på för Prespa Birlik. Jag vill bara flytta hit (Malmö) så fort som möjligt och köra igång. Det kommer att vara riktigt kul och spännande att spela för PB, säger Ferhat Soydan och fortsätter om varför valet föll på Prespa Birlik:
 
– Jag är en fotbollsspelare som älskar utmaningar. Prespa Birlik är en jättestor utmaning för mig eftersom jag har min familj och mina vänner i Göteborg så det är en tidig bra början i karriären. Ledarna i Prespa Birlik har visat tydligt för mig att jag kommer känna mig hemma här och att dem är mer än ett fotbollslag och är en familj. Så jag kände att jag blev en del av familjen och det fick mig också att känna mig på rätt adress. Dessutom tycker jag också att det är en helt annan miljö i Prespa, det känns som att man spelar i hemlandet Turkiet. Jag är redo för Prespa Birlik.
 
För våra medlemmar som inte kanske har jättebra koll på dig, vad är dina främsta egenskaper?
– Jag är en målvakt som är ganska stark fysiskt och mentalt samt positiv och vill hjälpa, pratar väldigt mycket med spelarna och stöttar dem. Jag tror väldigt mycket på mina fötter och reflexer och bra spelförståelse samt kommunikation.
 
Välkommen till Prespa Birlik, Ferhat Soydan!