Prespa Birlik startar upp U19-lag

Publicerad 1 februari 2019 10:30 

Prespa Birlik kan stolt meddela att föreningen har ett U19-lag från och med den här säsongen. Planerna och tankarna har funnits länge och nu blir satsningen verklighet då de sista detaljerna spikades i måndags.

PB har genom åren satsat väldigt mycket på att utveckla talanger samt vara en klubb där spelare tar steget till elitfotbollen, senaste åren har flera spelare lämnat för elitfotbollen i Sverige och utomlands. De första beräkningarna är att totalt 16 spelare kommer att finnas med i U19-laget. 

Ledarna och ansvariga för U19 blir Savo Darwish och Ismar Bilalovic. Savo Darwish är 26 år och utbildad civilingenjör som till vardags arbetar som byggnadskonstruktör och förutom fotboll och jobb så är intresset skidor och god mat. Ismar, 24, arbetar som betongläggare och bor i Malmö. Förutom fotboll så är resor och uppleva nya saker ett stort intresse hos Ismar. Vi har intervjuat de två nya PB-ledarna för att veta mer om dem och deras fotbollsbakgrund samt U19-laget.

Vad fick er att komma till PB och anta denna utmaning? 
Savo: Prespa är en storklubb i regionen och det är med glädje som jag och Ismar tackade ja. Vi får dessutom chansen att utveckla ungdomar som skall ta nästa kliv i sin fotbollskarriär.

Ismar: När jag fick möjligheten att komma till PB så var det inte mycket att tänka över. Det är en stor fotbollsklubb och en stor ära att få vara tränare i PB:s U19-lag. 


Vad är målsättningen med det nya U19-laget? 
Savo: Främsta målet är att utveckla spelarna för att dem så småningom ska ta sig till A-laget. En annan målsättning är att vi själva ska utvecklas i tränarrollen.

Ismar: Först och främst så är vårt mål att våra spelare ska utvecklas för att sedan ta sig vidare till A-laget. Och såklart utvecklas vi också i tränarrollen. 

Hur många (spelare och ledare) består U19-laget utav? 
– När vi har full trupp, kommer vi att bestå av cirka 24 spelare samt 3-4 i ledarstaben, säger de nya U19-tränarna. 

Ordförande Ercan Kerim är mycket nöjd med att klubben startar upp U19-lag.

– Tillfället är rätt och vi som förening är redo att ta det här steget nu, säger Ercan Kerim och fortsätter: 

– Nu kan vi minska det glapp som vi har haft upp till vårt Alag. Detta kommer att ge spelarna mycket bättre chans att nå dit. Vi ger också oss själva chansen att fullfölja den utbildning vi ger spelarna, som vi anser krävs från vårt håll för att spelarna ska nå sin dröm som fotbollspelare. Just nu har vi 16 nya spelare och 2 duktiga ledare i vårt U19 lag, men flera spelare har redan visat intresse för det nya laget och förhoppningsvis får vi in en ledare till.
Vi vill självklart fortsätta att utveckla ungdomsverksamheten till fler lag i olika åldersgrupper och rekryteringsprocessen är fullt igång, avslutar klubbens ordförande Ercan Kerim.

Arbetet med U19 inleds omgående och laget har redan påbörjat med försäsongsträningarna. Just nu är det öppet för provspel, träningsdagar är tisdagar, torsdagar och fredagar. Samtliga träningar sker på Heleneholms IP.

Ni som är intresserade och vill ha mer information, kontakta Savo Darwish 
på telnr: 072-2206414.