Prespa Birlik

Det blev en knapp förlust uppe i Vinberg för Prespa Birlik efter att hemmalaget gjort matchens enda mål.

PB kom till spel med följande startelva:

Carlos Mendoza (MV), Rasmus Larsson, Gani Bunjaku (85’min), Max Nordlinder (85’min), Besemir Faniq (56’min), Muamet Asanovski (K), Emin Karaman, Shemsedin Zabeli (75’min), Omar Khattab, Sandro Nalic (56’min), Fitim Miftari

Bänk: Viktor Jacobsson, Valmir Mulaj (85’min), Hogr Aziz(75’min), Alban Merovci (56’min), Amir Hadzic (85’min), Ilir Tahiri (56’ min)

Vinbergs IF tog ledningen efter elva minuter på straff. Det var ett starkt hemmalag som hade kontroll över matchen i den första halvleken och lagen gick in till halvtidsvila med 1-0 på resultattavlan. Prespa kom tillbaka in i matchen i andra halvlek och jämnade ut spelet och spelade en bra fotboll och kunde ha fått med sig poäng ifrån matchen. Man hade ett par bra lägen men fick aldrig någon utdelning i matchen. Marginalerna var inte helt enkelt på lagets sida. Laget har inte fått den start som man har önskat sig sedan serien drog igång igen men det ser bättre ut för varje match som spelas nu och PB har matchats mot starkt motstånd. Även nästa vecka väntar starkt motstånd när PB åker till Helsingborg för att möta Hittarps IK.

– Vi började matchen svagt med många individuella misstag som följer hela första halvlek, andra halvlek tycker jag att vi har matchen men det är som jag sa inför matchen att vi behöver bli bättre sista tredjedelen och sätta dit våra chanser för att kunna vinna matcherna, säger Alban Merovci efter matchen.

Huvudtränare Nesat Spahius analys av matchen:

– Ännu en tung förlust. Tyvärr lyckas vi inte ta med oss några poäng hem till Malmö men det känns ändå som ett steg framåt i vad vi vill göra med vårt spel. Vi visste att det skulle bli en tuff match och det visade sig att Vinberg ville mer än oss i den första halvleken vilket även syntes på resultattavlan. Vi lyckades inte alls komma upp i någon godkänd nivå i första halvlek och Vinberg tar rättvist ledningen i den 11:e minuten genom en straff.

– Inför matchen får vi göra en del ändringar i backlinjen och det syns att försvaret behöver några matcher tillsammans för att synka som en backlinje bör. Vi tog ett ordentligt snack i halvlek, och några höjda röster fick laget att vakna till rejält. Vi dominerar hela andra halvlek med väldigt goda chanser till kvittering men tyvärr så saknar vi kylan framför mål. Vi laddar om batterierna och tar våra poäng mot Hittarp istället.

Nästa match spelas mot Hittarps IK på bortaplan det vill säga Helsingborg, lördagen den 25:e augusti med tidig avspark klockan 12:00.

Prespa Birlik
August 19, 2018