Prespa Birlik

Ny vecka och ny bortamatch väntar även denna gång när Prespa åker norrut, inte lika långt som senast utan upp till Helsingborg för att möta Hittarps IK.

PB kommer från ännu en tung förlust borta mot Vinbergs IF som slutade 1-0 till hemmalaget efter en straff tidigt i första halvlek. Det var ett bättre hemmalag även om PB tryckte på för ett kvitteringsmål och hade chanser att göra mål i matchen.

Laget har tappat två placeringar i tabellen sedan säsongen drog igång igen efter sommaruppehållet och efter tre raka förluster så är det dags att börja ta poäng. PB har visat framfötterna i de senaste två matcherna men inte lyckats få utdelning.

Nu väntar en tuff motståndare som är inne i en bra form, Hittarps IK. Helsingborgs-laget vann senast mot FC Rosengård med 2-0 på bortaplan och innan dess slog man Vinbergs IF på hemmaplan med 3-0 och i den första matchen efter uppehållet besegrades BK Olympic med 2-1. De tre raka vinsterna har gjort att man har häng på andraplatsen som i nuläget hålls av IFK Malmö som har 36 poäng och helgens motståndare Hittarp ligger på en tredje plats med 33 poäng.

I våras slutade mötet 1-1 på Heleneholms IP i en mycket fartfylld match där gästerna var det bättre laget i första halvlek och hade 1-0 i halvtid men Prespa kämpade sig tillbaka in i matchen och man borde vunnit efter flertalet bra chanser i andra halvlek samt blivit rånade på en straffspark.

Nu vänds blickarna mot Laröds Idrottsplats, som är spelplats för denna lördagsmatch som har avspark klockan 12:00. Inför matchen har vi pratat med huvudtränare Nesat Spahiu som ger syn och delar sina tankar.

I våras slutade mötet 1-1 där PB borde nog ha tagit alla tre poäng, vad vet ni om motståndarna sedan tidigare inför den här matchen?

– Det stämmer, ett möte i våras som vi borde ha fått med alla tre poängen ifrån. Likt nu så var det lite stolpe ut i början av våren för vår del. Hittarp är definitivt ett utav seriens bästa lag och var redan innan säsongen favorittippade. Ett lag med många duktiga spelare dessutom ett lag som gillar spela längs marken, säger Nesat Spahiu.

Hittarps IK på bortaplan, hur går era tankar och vad blir viktigt för PB i denna match?

– Hittarp har inför vår match fått in en serie av bra resultat och är väldigt formstarka. Vi har full respekt för motståndet men samtidigt så ska vi försöka få med oss minst en pinne hem till Malmö. Det viktigaste för vår del är att få in vår nya 4-3-3 formation och hålla oss kompakta i det defensiva, säger Nesat Spahiu och avslutar med att ge info och status kring spelartruppen.

– Alla spelare mår bra för tillfället och vi har haft en intensiv träningsvecka och försökt mata in så mycket taktik som det bara går och vi känner oss redo för denna tuffa uppgift.

Lagets mittfältare, Sandro Nalic, är också medveten om det starka motståndet och det tuffa spelschemat, men vet också om att de kan störa sina motståndare imorgon.

– Imorgon blir det självklart viktigt att vi tar poäng vilket vi vet inte är omöjligt då vi senast till och med förtjänade vinsten när vi möttes. Jag tänker inte så mycket på spelschemat utan tar en match i taget och fokuserar på motståndarna som står på tur alltid.

Truppen:

Viktor Jacobsson (MV), Carlos Mendoza (MV), Alban Merovci, Rasmus Larsson, Shemsedin Zabeli, Valmir Mulaj, Fitim Miftari, Omar El-Assadi, Gani Bunjaku, Muamet Asanovski (K), Ali Burrniku, Sandro Nalic, Max Kingdahl, Boris Bjelkanovic, Hogr Aziz, Ilir Tahiri, Besemir Faniq & Emin Karaman.

Hittarps IK – KSF Prespa Birlik

Lördag 25/8 12:00

Laröds IP, Helsingborg

Prespa Birlik
August 24, 2018