Prespa Birlik

Äntligen är det dags för hemmamatch för Prespa Birlik efter två raka bortamatcher i serien.

PB har spelat mot Vinbergs IF och Hittarps IK i dem senaste två matcherna och båda matcherna har slutat med en knapp förlust. Riktigt surt blev det senast när PB hade ledningen till 79:e minuten tills att hemmalaget fick en diskutabel straff till att göra 1-1 och sedan 2-1 i den 90:E minuten på en ny straff.

Sagt och klart. Nu är det en ny match och en hemmamatch som väntar, Sävedalens IF kommer på besök. I våras slutade mötet 2-0 för Sävedalen som var hemmalag i den matchen men det var en jämn match mellan de båda lagen. Sävedalen låg länge först i serien under våren men tappade mot slutet och är just nu på en femte plats i tabellen. Dock är laget igång igen med tre raka segrar och fyra segrar på dem fem senaste matcherna och gästerna har bara tre poäng upp till kvalplatsen (2:a platsen) vilket gör att de kommer göra allt för att ta en seger.

Annorlunda är det i PB som spelar för att hålla sig kvar och inte hamna på kvalplatsen för degradering. Prespa har förvisso fem poäng ner till strecket men har haft en period med en hel del förändringar, bland annat ny taktik, och har inte vunnit sedan sommaruppehållet. Däremot har spelet sett mycket bra ut de senaste matcherna och det känns som att det är en tidsfråga innan vinsterna börjar trilla in igen. Vi såg liknande scenarion i våras där Prespa alltid var nära en vinst men som knäcktes av sena mål eller fåtal misstag men när laget började vinna så tog de fyra raka segrar och klättrade rätt snabbt i tabellen.

Inför matchen har vi tagit en pratstund med lagets mittback, Gani Bunjaku som säger såhär kring lagets form och senaste matcher:

– Vi vet att det har varit en del förluster på sistone men vi har glömt bort dem och tittar framåt nu och ser vad vi ska göra för framtiden. Varje match har vi förbättrat något och vi ser att det har gett utdelning men vi har inte haft turen på vår sidan. Det kommer dock vända snart och ge resultat. Det som krävs mot Sävedalen är att vi måste kämpa under hela matchen, säger Gani och fortsätter:

– Vi vet var Sävedalen ligger i tabellen och hur de spelar men vi bryr oss inte så mycket då vi tänker framförallt på vårt egna spel. Om de återstående matcherna i serien:

– Om vi kämpar för varandra under de resterande säsongen så tror jag att det kommer se bra ut, för jag vet att vi har kapacitet för att få fram poängen som behövs, avslutar Gani Bunjaku.

Inför matchen har vi även fått en längre pratstund med lagets huvudtränare Nesat Spahiu som säger följande inför det kommande motståndet:

– Absolut, de (Sävedalens IF) började säsongen väldigt starkt och vann oss knappt på deras hemmaplan. Med lite tur så kunde vi dessutom fått med oss en pinne hem. Sävedalen är ett väldigt bra fotbollslag som har en tydlig idé om hur de vill spela sin fotboll. Vi i ledarstaben har rätt så bra koll på dem och förhoppningsvis kan vi såra dem, säger Nesat Spahiu och som även bekräftar att alla spelare är tillgängliga och redo i Prespa för lördagens match.

Det är en tuff statistik i serien för PB men spelmässigt såg det mycket bra ut senast och PB tappade alla poängen i slutet av matchen, vad är din analys av de senaste matcherna i serien?

– Vi är alla överens om att vi blir bättre och bättre, men tyvärr så avgörs fotboll i tabellen! Tar man inte poäng så hamnar man långt ner och nu känner vi att det spelmässiga även ska ge oss några poäng. Som du själv säger så gör vi en väldigt bra match mot Hittarp och vi kommer fortsätta med vår 433 som jag känner kan utvecklas ytterligare.

Vad kommer bli viktigt i matchen mot Sävedalen?

– Vi ska fortsätta jobba som ett lag, tillsammans är den enda vägen att gå och gör vi detta så kommer vi även vinna matchen.

Prespa Birliks trupp till matchen:

Viktor Jacobsson (MV), Alban Merovci, Rasmus Larsson, Shemsedin Haxhiu, Valmir Mulaj, Fitim Miftari, Omar Assadi, Gani Bunjaku, Muamet Asanovski (K), Ali Burrniku, Sandro Salic, Max Nordlinder, Boris Bjelkanovic, Omar Khattab, Ilir Tahiri, Besemir Faniq, Emin Karaman, Carlos Mendoza (MV)

KSF Prespa Birlik – Sävedalens IF

Lördag 1/9 15:00

Heleneholms IP, Malmö

Vi ses på Heleneholms IP!

Prespa Birlik
August 31, 2018