Prespa Birlik

Prespa Birlik lyckades inte ta en poäng även denna gången. I matchens slutminuter så gjorde gästerna 3-2 mot ett PB som var nere på tio man den sista halvtimmen av matchen.

PB:s startelva i matchen:

Carlos Mendoza (MV), Rasmus Larsson, Boris Bjelkanovic, Fitim Miftari, Gani Bunjaku, Shemsedin Zabeli, Sandro Nalic, Muamet Asanovski (K), Ali Burrniku, Max Nordlinder, Emin Karaman.

Det var en svår första halvlek som där gästerna började bäst. Sävedalen tryckte på och hade bra lägen medan Prespa hade svårt att komma till avslut. Gästerna tog också rättvis ledningen i den 35:e minuten dessvärre jobbigt för PB då målet kom efter en miss i försvaret. Lagen gick in i halvtidsvilan med 0-1 på resultattavlan och i andra halvlek fick vi se ett mer piggt Prespa Birlik.

Hemmalaget rullade boll mer och kom upp till den sista tredje delen och började hota motståndarna. Dock var det gästerna som gjorde matchen nästa mål i den 56:e matchminuten.

Minuterna därpå bytte PB ut Max Nordlinder & Shemsedin Zabeli och in kom Ilir Tahiri och Alban Merovci. Det skulle bli värre för PB de kommande minuterna när lagkaptenen Muamet Asanovski fick två gula kort i en och samma minut efter en tackling och applåder till domarna. Dock gav det en motsatt effekt och PB tog grepp om matchen. Bara tre minuter efter utvisningen så klev lagets anfallare Emin Karaman fram och reducerade till 1-2 efter ett vackert framspel. PB fortsätta att pressa och bara tre minuter efter det första målet så var det återigen Emin Karaman som var framme och placerade in kvitteringsmålet på volley till 2-2.

Nu hade matchen svängt helt och hållet och Prespa gick för vinsten. Även Sävedalen gick för tre poängen och hade ett stolpskott innan de avgjorde matchen på ett tveksamt offside-mål i den 88:e minuten. Domaren godkände hursomhelst målet. PB var nära att kvittera på tilläggstid genom inbytte Besemir Faniq som hade ett bra läge men fick inte ut det bästa utav situationen. Matchen slutade 3-2 till Sävedalen.

– Jag tycket att vi i första halvleken inte tog vara på våra möjligheter som vi har och de saker vi har övat på under de senaste veckorna. Men vid halvtid så fick vi snacka ihop och kom överens om att ta vara på chanserna och göra mål, när andra halvlek började så såg man direkt att vi var på hugget och därför så gjorde vi 2-2. Vi hade chanser till att göra 3-2 och även 4-2 men det blev inte så och istället så fick Sävedalen ett offside mål som lede till 2-3 till dem. De jag kan säga är att turen är inte på vår sida idag men det kommer komma i nästa matcher, säger Gani Bunjaku efter matchen.

En som stack ut extra i matchen var Emin Karaman med sina två vackra mål:

– Första halvlek är inte vår bästa som vi har gjort då vi ligger under med 1-0 i halvtid. Ändå är matchen jämn under långa perioder och inget lag dominerar. Andra halvlek börjar på samma spår, olyckligtvis släpper vi in ett mål till. Därefter får vi igång vårt spel och trampar ner Sävedalen ordentligt. Vi lyckas göra två mål och vi har vår bästa period i matchen trots att vi fick en utvisning. Vi har chanser att göra 3-2 men släpper istället in ett i slutminuterna, som enligt mig skulle dömas bort för offside. Det är tungt att falla på mållinjen ännu en gång, säger Emin Karaman i sin analys av matchen.

Om sina två mål i matchen:

– Första målet kommer när Ali driver bollen längs straffområdet och sätter ett instick mellan backlinjen. Jag tar emot bollen och skjuter den lågt i bortre. Andra målet är ett vasst, tidigt inlägg från Rasmus på högerkanten mot första stolpen. Jag löper ifrån min back och trycker dit bollen på ett. Två jättefina assister där jag får bollen precis var jag vill ha den.

Inför nästa match som är mot Kvarnby:

– En måstematch enligt mig. Det finns inget annat än tre poäng. Fortsätter vi bygga på det vi har gjort de senaste veckorna så är jag övertygad om att vi segrar. Vi ska göra det för alla Prespa-supportrar som stöttar oss, för oss själva i laget och för Nesat som verkligen förtjänar sin första vinst som huvudtränare, avslutar Emin Karaman.

Huvudtränare Nesat Spahius analys av matchen:

– Ännu en tung förlust för vår del, en uddamålsförlust. Tyvärr så kommer vi inte upp i samma nivå som de två senaste matcherna. Vi har alldeles för mycket respekt för motståndet i första halvlek och blir stundtals utspelade. Det är ett Sävedalen som spelar väldigt bra fotboll om man ger dem utrymme och tid. Helt rättvist så tar de också ledningen i första halvlek. Vi har ett bra snack i halvlek och är överens om vad som behöver göras. Spelarna vet att de inte tog ansvaret som krävdes på plan i första halvlek, säger Nesat Spahiu och fortsätter:

– Andra halvlek startar som den första avslutades, tyvärr är vi väldigt stillastående och bara tittar på när Sävedalen spelar bra fotboll. Vändpunkten blir när Mudi får rött kort, då leder Sävedalen med 2-0 men det hindrar inte laget från att börja spela boll. Vi både reducerar och kvitterar fullt rättvist. Vi tar över hela matchen och dominerar. Även med en man mindre så går vi för vinst men tyvärr så släpper vi in ett mål i den 88:e minuten. Även detta mål är likt som i förra matchen väldigt billig, Carlos i mål ska ha en frispark i läget innan men tyvärr ser inte domaren detta. Grabbarna ska ha all eloge för deras insats efter utvisningen och det visar att vi har något på gång som vi ska bygga vidare på, avslutar Nesat Spahiu.

Nästa vecka väntar en mycket viktigt match borta mot Kvarnby på Bäckagårds IP och vi hoppas att så många av våra supportrar som möjligt kan ta sig till idrottsplatsen för att stötta laget som behöver få all support de kan få i dessa viktiga ”sexpoängsmatcher” som läget nu blir med tanke på att Kvarnby skuggar PB i serien. Vi tackar alla våra supportrar som dök upp på Heleneholms IP i lördags och önskar er välkomna åter!

Heja PB!

Prespa Birlik
September 2, 2018