Prespa Birlik

En mycket viktig match väntar här näst för KSF Prespa Birlik som åker till grannen i Kvarnby för att ta sig an Kvarnby IK.

En riktig sexpoängsmatch är på menyn då en vinst är bara det som räknas för båda lagen. I våras möttes lagen på Heleneholms IP och efter varsin halvlek så slutade matchen 1-1. Inget utav lagen kommer vara nöjda med en poäng denna gången då lagen är nära placeringarna som betyder degradering. Prespa Birlik ligger på tionde plats och Kvarnby på en elfte plats och det är en poäng som skiljer lagen. Lagen skuggas av Ullareds IK som ligger på kvalplats för överlevnadsspel i DIvison 2 och dem har likt Kvarnby IK 16 poäng. Kvarnby IK kommer närmast från en förlust borta mot Vinbergs IF med 2-1 och i sin senaste hemmamatch slutade det 3-3 mot ett annat Malmölag, BK Olympic.

Inför matchen är lagkapten Muamet Asanovski och mittbacken Boris Bjelkanovic avstängda och missar därmed matchen. Två spelare som har varit viktiga för PB den här säsongen. Dock har laget hungriga spelare som är redo att visa vad de gå för.

PB har en dyster statistik med enbart förluster sedan sommaruppehållet. Trots bra spel stundtals i vissa matcher så har inte resultatet det som man har önskat. Dock är det viktigaste kvar: Tron och bestämdheten över att vi tillsammans kommer att bryta och vända denna trenden.

– Kvarnby IK på bortaplan är en av de tuffaste matcher man kan spela. Historiskt sett så vet vi att Kvarnby tar nästan alla sina poäng på hemmaplan. Med det sagt vet vi även att vi åker till Bäckagårds IP för att ta full pott. Matchen är en utav de viktigaste matcherna som vi ska spela i år och båda lagen är i princip piskade att vinna. Vi har full respekt för motståndet, säger huvudtränare Nesat Spahiu och fortsätter:

– Tyvärr så saknar vi två väldigt tongivande spelare i Mudi och Boris. Grabbarna vet vad som krävs för att fylla dessa positionerna och jag är övertygad om att de som placeras där kommer ge sitt yttersta. Utöver de avstängningar så har det även varit lite småskavanker på några spelare inför matchen, alla har dock gett klartecken för uppgiften imorgon. I övrigt vill jag bara säga att vi är väl medvetna om situation i tabellen och kommer till sista minut i alla återstående matcher ge allt som krävs för att säkra nytt kontrakt, avslutar Nesat Spahiu.

Matchen har avspark 14:00 på Kvarnby idrottsplats som också ligger i Malmö och därför hoppas vi att så många av våra supportrar som möjligt kommer till Idrottsplatsen för att heja fram vårt lag till tre poäng!

Prespa Birlik
September 8, 2018