Prespa Birlik

Äntligen en vinst och som grädde på moset så höll PB även nollan i Malmöderbyt mot Kvarnby IK som slutade med 1-0 seger efter mål av Rasmus Larsson.

Prespa kom till spel utan avstängde kaptenen Muamet Asanovski och mittbacken Boris Bjelkanovic och även anfallaren Besemir Faniq fick lämna åderbesked på grund av sjukdom. Däremot var Kingsley Ndidi Olie tillbaka i Prespa Birlik och inledde på bänken. Kingsley gick i somras över till IFK Malmö men blev inte disponiblel till att få spela i för IFK Malmö i serien i år.

PB:s startelva i matchen:

Carlos Mendoza (MV), Rasmus Larsson, Gani Bunjaku, Fitim Miftari, Max Nordlinder, Sandro Nalic, Shemsedin Zabeli, Ali Burrniku, Omar Khattab, Ilir Tahiri & Emin Karaman

Bänken: Ismail Islamoski (MV), Mossab Khattab, Valmir Mulaj, Rakib Issah och Kingsley Ndidi Olie.

Det var en jämn första halvlek där Prespa Birlik hade ett par vassa lägen men lyckades inte spräcka nollan. I andra halvlek lossnade det dock när försvararen Rasmus Larsson steg fram och satte bollen i mål efter en frispark slagen av Ali Burrniku. 1-0 till Prespa Birlik var ett faktum och det blev även slutresultatet.

3 oerhört viktiga poäng för Prespa Birlik som är kvar på tionde plats men utökar poängavståndet med hela åtta poäng ner till nedflyttningsplatserna då laget har kommit upp i 20 poäng. Högaborgs BK som ligger sist i tabellen har just nu en match mindre spelad och ligger på 10 poäng.

Målskytten Rasmus Larsson om matchen:

– En match som är lite fram och tillbaka i första halvlek. Andra halvlek steppar vi upp och tar över matchen och gör en bra andra halvlek rent viljemässigt. Fotbollsbiten har vi mycket mer i oss men det spelar ingen roll idag då 3 poäng var det ända som skulle hem till Heleneholms IP. Målet var en mycket bra slagen frispark av Ali som jag tajmar perfekt. Jag får den i luften ganska långt ut i straffområdet i linje med förstastolpen. Får en perfekt skarv med pannan som snyggt dimper in i bortre hörnet av målet. Det ska tilläggas att Esad (materialare) var tillbaka i truppen, jag tror det kan det haft påverkan på att vi bryter mönstret.

– Helgen är nu räddad, äntligen får vi en helg av glädje och en vecka framför oss där alla kommer till träning med mycket positiva krafter, avslutar Rasmus Larsson.

Huvudtränare Nesat Spahiu om matchen:

– Jag vill börja med att gratulera grabbarna till en riktigt fin laginsats. Innan matchen pratade vi väldigt mycket om vad som krävs för att slå Kvarnby på deras hemmaplan, ett riktigt kollektiv arbete var prioriterat. Jag tycker grabbarna gör ett bra kollektivt arbete i 95 minuter utan att slappna av så denna segern tillhör dem. Inför matchen så var det ett par frågetecken kring hur vi skulle ersätta de avstängda spelarna och hur de halvskadade spelarna skulle klara av det tuffa arbetet som krävdes, med facit i hand så får samtliga godkänt , säger Nesat Spahiu och fortsätter:

– Det blåste rejält på Bäckagårds IP och det kändes som att det kunde vara en avgörande faktor idag, jag tycker att vi inte riktigt kommer in i matchen som vi vill i början på första halvlek, mycket beroende på den motvind vi hade. Ju längre matchen led så tog vi kommandot och kunde styra spelet. I halvlek pratade vi om vikten att ha tålamod då vi såg att Kvarnby spelarna började bli trötta. Vi satte ett rejält tryck och skapade många bra halvchanser som vi kunde förvaltat bättre. Ett par farliga frisparkar precis utanför deras straffområde skulle bli avgörande, ett fint slaget inlägg av Ali och Rasmus kunde punktera tillställningen. Många av spelarna förtjänar ett extra plus men jag vill dock lyfta fram matchens hjälte Rasmus lite extra. I veckan så har han visat ett enormt hjärta, trots inflammation i munnen så kom han ändå till träningen pushade på grabbarna och fick idag avgöra matchen.

– Nu tar vi nya tag till IFK-matchen och jag önskar verkligen vi kunde blir fler på Heleneholms IP till derbyt, avslutar Nesat Spahiu.

I nästa match väntar alltså ännu ett Malmöderby och ett klassiskt sådant, IFK Malmö kommer på besök till Heleneholms IP. Senast lagen möttes i våren så slutade det med en knappförlust för PB som förlorade 2-1 på Malmöstadion. Den här gången ska vi göra allt för att ta revansch och vinna ett andra Malmöderby i rad och vi ska göra det tillsammans med er, våra fantastiska PB-supportrar. Vi i nästa lördag klockan 14:00!

Heja PB!

Prespa Birlik
September 9, 2018