Prespa Birlik

Ännu ett Malmöderby väntar och ett stort sådant. IFK Malmö kommer på besök till Heleneholms IP och det är ett revanschsuget PB som kommer att ta emot “di gule”. Lagen möttes i våras på Malmö stadion och då blev det en knapp förlust med 2-1 efter att Omar Khattab gjort PB:s enda mål och man tappade poäng i matchens slutminuter.

Prespa kommer från en mycket viktig seger förra helgen efter att man slagit Kvarnby IK med 1-0 på bortaplan. En stark kämparinsats av laget i andra halvlek såg till att tre mycket efterlängtade poäng inkasserades. Försvararen Rasmus Larsson gjorde matchens enda mål i den 70:e minuten och blev en stor matchhjälte. Vinsten har speglats av i veckans träningar med mycket positiv energi och glädje och samtidigt har lagets materialare, Esad Hamzic, fyllt 68 år, ett stort grattis till vår käre och underbara ledare som har varit med i klubben väldigt länge och som förser laget med stor hjälp!

IFK Malmö har gått mycket starkt under hösten och sedan serien återigen startade efter sommaruppehållet har man varit uppe på förstaplatsen vid ett tillfälle. Även om formen har svajat något i de senaste fem matcherna så har laget två raka segrar mot Vinbergs IF och BK Olympic och innan dess ett kryss mot Assyriska BK och förlust mot serieledarna Lindome. Gästerna ligger tvåa i tabellen med 43 poäng och skuggas av Hittarps IK som är trea, med en poäng mindre. Samtidigt har de just nu fyra poäng upp till förstaplats efter 20 spelade matcher.

PB som ligger på tionde plats i serien med 20 poäng kommer också behöva ge hundra procent för att ta tre nya poäng och försöka ta sig förbi BK Olympic som är ligger en plats före med 23 poäng. Prespa har fyra poäng ner till kvalplats och man vill säkra ett nytt kontrakt så fort som möjligt.

Förra matchens målskytt, Rasmus Larsson, säger bland annat karaktären är viktig inför derbyt:

– Efter tre otroligt viktiga poäng förra helgen och med chans på tre nya mot IFK så är vi i en situation som är väldigt inspirerande. Vi kommer med denna match att kunna påverka både vårt och deras öde i kommande omgångar. Vad som kommer att krävas av oss och föreningen är att vi tar med oss karaktären och viljan att vinna från Kvarnby-matchen, disciplinen i båda delar av straffområdena, förbättra vårt passningsspel ytterligare, våga ta ansvar, både med och utan boll och avslutningsvis ett stort stöd från våra supportrar, säger Rasmus Larsson och fortsätter:

– Förra matchen på Malmö stadion tycker jag vi dominerar första halvlek totalt och skapar riktigt bra lägen där vi borde haft en ledning med två, tre mål men fokusen var inte hundraprocentig och vi blir till sist snuvade på tre poäng på övertid. Det är dags att ta revansch och ha full fokus så kommer det vara vi som står som vinnare och ta med tre tunga derbypoäng in i slutspurten av serien. Forza Prespa, avslutar Rasmus Larsson.

Vi hoppas få se så många som möjligt av våra supportrar på Heleneholms IP för att stötta laget i detta heta Malmöderbyt där tre viktiga poäng på spel!

KSF Prespa Birlik – IFK Malmö

Lördag 15/9 14:00

Heleneholms IP Huvudarena

Prespa Birlik
September 14, 2018