Prespa Birlik

En ny hemmamatch väntar mot Ullareds IK, en klubb som skuggar PB i tabellen och som slåss för att hålla sig ovanför kvalstrecket. Ullared ligger 11:a med 16 poäng och 4 poäng upp till PB och har fyra raka förluster. Detta blir med andra ord en måstematch för gästerna precis som för Prespa som vid tre poäng kommer ta ett stort kliv ifrån placeringarna nedåt i tabellen.

Truppen:

Viktor Jacobsson (MV), Carlos Mendoza (MV), Mossab Khattab, Rasmus Larsson, Shemsedin Zabeli, Valmir Mulaj, Fitim Miftari, Omas Assadi, Gani Bunjaku, Muamet Asanovski, Ali Burrniku, Sandro Nalic, Max Nordlinder, Boris Bjelkanovic, Kingsley Olie, Ilir Tahiri, Omar Khattab, Emin Karaman.

Lagen möttes i våras i Ullared och då blev det seger med 1-0 för Prespa Birlik efter att Emin Karaman gjort matchens enda mål. Vinst är prioritet även denna gång för hemmalaget som är i behov av de tre poängen och de senaste veckorna har spelarna tränat väldigt hårt och ger allt för att ta vinster. Förra veckan blev det en förnedrande derbyförlust mot IFK Malmö som slutade 6-0, en match där allt som kunde gå fel, gick fel.

Lagkaptenen Muamet Asanovski förstår besvikelsen och ber om ursäkt efter förlusten senast som blev så stor.

– Det är en insats från vår sida som är oacceptabelt. Jag som kapten måste ta mitt ansvar och be våra fans om ursäkt för slutresultatet.

Nu blickar kaptenen och laget framåt inför nästa match.

– Vi har haft en bra träningsvecka där vi slipat på detaljer i vår formation 4-3-3 båda i försvar och anfallsspel. Spelare och ledare är medvetna om hur viktig denna match är för oss. Vi är revanchsugna och det har märkts på träningarna under veckan, avslutar Muamet Asanovski.

Det återstår fem matcher kvar av seriespelet varav hemmamatch imorgon mot Ullared och mot Högaborg den 13:e oktober. Utöver dem matcherna så ställs PB mot Halmia och Varberg och avslutar seriespelet mot FC Rosengård på Malmö IP den 21:a oktober. Vi hoppas att så många som möjligt av våra supportrar dyker upp och ger laget och föreningen det extra stödet som är mycket viktigt i de sista matcherna.

Forza PB!

KSF Prespa Birlik – Ullareds IK

Lördag 22/9 14:00

Heleneholms IP, Malmö

Prespa Birlik
September 21, 2018