Prespa Birlik

Prespa Birlik tog en mycket viktig seger under lördagen på Heleneholms IP då Ullareds IK besegrades med 2-1.

Hemmalaget låg under med 0-1 i halvtid och gjorde inte sina bästa fyrtiofem minuter men i andra halvlek var det ett dominant Prespa som publiken fick se. Lagets anfallare Emin Karaman satte kvitteringsmålet i den 57:e minuten och fem minuter ifrån matchens slut kunde Ali Burrniku sätta dit vinstbaljan med en fin volley i målvaktens vänstra kryss. Vinsten innebar tre viktiga poäng för PB som nu ökar avståndet ner till Ullareds IK och Kvarnby IK med sju poäng, de sistnämnda innehar kvalplatsen.

Huvudtränare Nesat Spahiu efter segermatchen.

– En oerhört viktig trepoängare. Vill börja med att gratulera spelarna till vinsten. De lägger ner hjärta och själ varje träningspass och varje match. De gör verkligen allt för att göra det bästa för Prespa så de förtjänar denna vinsten. Redan på samlingen såg man att laget var fokuserade för den tuffa uppgiften som Ullared innebar. Vi nöter taktik varje träning men tyvärr, när man är i ett pressat tabelläge så blir det inte lika avslappnat på match som på träning.

Analys av matchen.

– Första halvlek så kommer vi inte alls upp i en bra nivå, backlinjen med hjälp av Viktor är de enda som får godkänt i första halvlek. Vi släpper in ännu ett mål från hörna och vi måste bli bättre i defensiven på fasta situationer. Även om Ullared inte dominerar första halvlek på något sätt så känns ändå deras ledning rättvis. Under paus pratar vi om att vi måste höja oss ett par snäpp för att ta kontroll över matchen, många röster höjs i rummet och vi är överens om vad som krävs för att vända. Vi tar tag i taktpinnen direkt i andra halvlek och det är i princip spel mot ett mål hela andra halvlek. Vi gör två riktigt vackra mål, det första genom Emin som behärskat placerar bollen på målvaktens högra sida. Sen så har vi årets i särklass vackraste mål i div 2 vill jag påstå, ett mönsteranfall där ett inlägg från Omar (Khattab) når Ali (Burrniku) som bokstavligt talat placerar bollen i krysset på volley. Matchen kunde inte avgöras på ett bättre sätt.

– Nu vänder vi blickarna mot nästa träning och kör på för att säkra ett nytt kontrakt, avslutar Nesat Spahiu.

Prespa är fortsatt tia i serien med 23 poäng och närmar sig BK Olympic som ligger på nionde plats med 26 poäng och är närmare mitten med sju poäng än nedflyttningsplatserna dit det skiljer tio poäng.

Segerskytten Ali Burrniku om matchen.

– En riktigt dålig genomförd första halvlek från vår sida, då börjar jag från mig själv till de andra nio utespelarna runtom mig. En halvlek där vi inte gör det vi tränat på under veckan med ett snabbare spel och med mycket spelvändningar. Vi går in i paus med ett 0-1 underläge. Jag tycker vi har ett bra snack i halvtid och där känns det som om någonting händer, alla tar åt sig kritiken och tar på något sätt ansvar. I andra halvlek går vi ut som ett helt annat lag, mycket bättre presspel, snabbare tempo med boll, men framförallt 45 minuter av ren hjärta och vilja. Vi vågar betydligt mer och det resulterar i en fantastiskt vändning till 2-1, säger Ali Burrniku i sin analys av matchen och berättar även om målet som gav tre poäng.

– Jag får bollen på mittplan ungefär och driver inåt i banan ett par meter innan jag lägger ut den till Omar som löper bra på kanten. Jag följer givetvis med och löper in så att jag hamnar strax utanför boxen, Omar lyfter på huvudet och ser att jag kallar, han slår ett perfekt inlägg som jag möter upp med en fin volley måste jag ändå säga, haha. Ett fint mål, men ännu finare med tre poäng.

– Nu glömmer vi denna match och fokuserar på Varberg nästa helg, tillsammans ska vi klara detta, avslutar Ali Burrniku. Det återstår fyra matcher av årets seriespel och i nästa omgång väntar alltså Varbergs GIF som för tillfället ligger sist i serien och slåss för ett nytt kontrakt. Matchen spelas söndagen 30:e september med avspark 15:00 på Påskbergsvallen.

Forza PB!

Prespa Birlik
September 23, 2018