Prespa Birlik

Det blev en tung förlust för Prespa Birlik under måndagskvällen när laget åkte upp till Halmstad för att mötta ett av seriens topplag, IS Halmia, på Örjans Vall.

Trots att PB var med under stora delar av matchen och att det stod 2-0 i halvtid där Prespa hade släppt in ett mål före första halvlekens slut så rann det iväg i och slutade till slut 5-0.

Trots att PB hade flertalet skador inför matchen och avbräck på viktiga spelare som Kingsley Olie, Emin Karaman och Gani Bunjaku så var det en rättvis seger för IS Halmia som har tillhört toppskiktet av serien i princip hela året och spelar för uppflyttning till Division 1 och ligger just nu trea i serien.

Det finns inte så mycket att säga om matchen förutom att glömma den och lägga den åt historieböckerna, till helgen väntar en mycket viktig match för laget när Högaborgs BK kommer på besök till Heleneholms IP. PB behöver vinst eller minst ett oavgjort resultat för att säkra kontraktet för Division 2-spel även nästa år medan gästerna Högaborgs BK ligger sist i serien men har chans att nå kvalspel vilket med all förmodan kommer göra dem taggade att ge allt för att ta tre poäng även i denna match.

PB kan fortfarande säkra avancemang vid 0 poäng på de resterande matcherna med tanke på att lagen som ligger bakom måste ta full pott på sina resterande matcher samt förbättra sin målskillnad för att gå om PB för att placera laget på en negativ kvalplats. Dock är målet att vinna båda kvarstående matcherna och med det sagt så spelar denna scenario mindre roll. De kvarstående matcherna är nu Högaborgs BK på lördag klockan 14:00 på Heleneholms IP och efter det avslutar Prespa serien med ett Malmöderby på Rosengårds IP mot FC Rosengård 1917 söndagen den 21:a oktober klockan 14:00.

Full fokus på lördag och vi hoppas att så många som möjligt av våra supportrar kommer till HIP för att se vår sista hemmamatch för säsongen 2018.

Forza PB!

Prespa Birlik
October 10, 2018