Prespa Birlik

På lördag är det dags för vår sista hemmamatch för säsongen när Högaborgs BK kommer på besök.

Matchen blir en speciell sådan för KSF Prespa Birlik efter den oväntade, tragiska nyheten om att klubbens förre detta spelare, Labinot Harbuzi, lämnat oss och gått bort 32 år ung under torsdagen. Klubben kommer tillägna en tyst minut och spela med sorgeband för att hedra Labinot och vi skickar alla våra tankar till hans familj och anhöriga. Må du vila i frid ”Labbe”.

Truppen:

Viktor Jacobsson (MV), Ismail Islamoski (MV), Ilir Tahiri, Valmir Mulaj, Shemsedin Zabeli, Fitim Miftari, Omar Assadi, Omar Khattab, Muamet Asanovski, Ali Burrniku, Sandro Nalic, Max Nordlinder, Boris Bjelkanovic, Kingsley Ndidi Olie, Gani Bunjaku, Mossab Khattab, Rasmus Larsson.

Det återstår två omgångar av seriespelet och matchen mot HBK blir alltså säsongens sista hemmamatch i en säsong som har gått upp och ner. En tung höstsäsong och fler förluster än vinster men det var lite väntat inför säsongen att det skulle bli ett ”mellanår” då nästan hela truppen byttes ut från förra säsongen. Det har stundtals dock sett mycket bra ut för PB som visat upp en fin fotboll och varit del av ett antal nervkittlande matcher.

I förra veckans match hade Prespa inte mycket att säga till om. Skadedrabbade och en bortamatch på en måndagskväll väntade mot IS Halmia som spelar för att ta sig upp till division 1, en kamp som slutade 5-0 till hemmalaget. Dessförinnan tog man dock en viktig hemmaseger mot Ullareds IK med 2-1 och nu hoppas laget på att avsluta med en sista hemmaseger för den här säsongen på lördag mot Högaborg. Gästerna har spelat sina två senaste matcher på hemmaplan och båda har slutat med förlust (Assyriska 1-2 och senast Sävedalen 2-3). Innan dess besegrades BK Olympic på bortaplan med 1-0.

I våras möttes de båda lagen på Harlyckans IP i Helsingborg. Anfallaren Emin Karaman gjorde båda målen för PB som vann matchen med 2-0. Det var en match med högt tempo och som borde ha slutat med större siffror med tanke på alla de lägen som Prespa skapade i både första och andra halvlek. Det var även i en period då Prespa hade fått igång sitt spel och där vinsterna kom in på kontot en efter en och segern då var lagets fjärde raka.

Annat lär det bli denna gång. Högaborg är tvungna att vinna för att ha en chans att spela negativt kvalspel för att hålla sig kvar i division 2. Men även om det blir vinst är det inte säkert att laget lyckas hålla sig kvar och på så sätt kommer det vara en ödesmatch för gästerna. Även hemmalaget behöver ta poäng, minst en poäng för att säkra kontraktet till hundra procent för 2019. PB som ligger tia i tabellen, kan säkra kontraktet även vid förlust ifall de andra lagen som ligger bakom tappar poäng.

– Det är utan tvekan årets viktigaste match som väntar oss. Vi är inte klara ännu för spel i div 2 nästa säsong. Vi har det i våra egna händer vilket är positivt men för Högaborg är det sista halmstrået. Av dessa anledningar tror jag att det kommer vara en sevärd match med kamp, drama och spänning i högsta grad, säger assisterande tränare Valon Bajraktaraj och fortsätter:

– Viktigast för morgondagens match är tre poäng. Hur vi gör det bryr jag mig mindre om. Vi är i behov av all stöd vi kan få från samtliga av våra supportrar. Kom till Heleneholms ip och stötta oss, forza Prespa!

Matchen har avspark klockan 14:00 på Heleneholms IP och vi hoppas få se så många som möjligt av våra supportrar på plats!

 

KSF Prespa Birlik – Högaborgs BK

13/10 14:00
Heleneholms IP Huvudarena

Prespa Birlik
October 12, 2018