Prespa Birlik

Säsongen 2018 börjar närma sig sitt slut. Förra helgen spelade PB sin sista hemmamatch och den här helgen, på söndag, väntar seriens sista match som spelas mot FC Rosengård 1917 med avspark 14:00.

Varken PB eller FCR har något att spela för men ett derby är alltid ett derby och dem vill man alltid vinna. Vårmötet slutade med en målfest som Prespa vann efter att gästerna från Rosengård tagit ledningen i matchen. PB kvitterade innan halvtid och vände i andra halvlek och trots att FC Rosengård kvitterade så drog PB det längsta strået efter mål av Ali Burrniku och Kingsley Ndidi Olie som betydde att Prespa till slut vann med 4-2 och Kingsley Olie stod för ett hattrick för PB i derbysegern.

I den senaste matchen, mot Högaborgs BK lyckades PB säkra kontraktet för Div2-spel även nästa säsong efter en händelserik match. 3-2 målet kom i den 93:e minuten efter ett vackert mål av inbytte Mossab Khattab. FC Rosengård spelade i sin tur 1-1 borta mot Sävedalens IF och parkerar just nu på en sjätte plats i serien.

Inför matchen ligger Prespa på en tionde plats med 26 poäng och kan vid seger eller oavgjort gå om BK Olympic och sluta på en nionde placering om BK Olympic förlorar eller tappar poäng i sin sista match som de spelar emot IS Halmia, som jagar kvalplats till division 1.

Matchtruppen:

Viktor Jacobsson (MV), Ismail Islamoski (MV), Ilir Tahiri, Shemsedin Zabel, Valmir Mulaj, Fitim Miftari, Omar Assadi, Omar Khattab, Muamet Asanovski (K), Ali Burrniku, Sandro Nalic, Max Nordlinder, Boris Bjelkanovic, Kingsley Ndidi Olie, Gani Bunjaku, Mossab Khattab, Rasmus Larsson

FC Rosengård – KSF Prespa Birlik 

Söndag 21/10 14:00

Rosengårds IP, Malmö

Prespa Birlik
October 20, 2018