Prespa Birlik

I söndags spelades sista matchen den här säsongen i Division 2 Västra Götaland för Prespa Birlik som åkte till stadsdelen Rosengård och mötte rivalerna FC Rosengård 1917.

PB: s startelva i matchen:

Ismail Islamoski (MV), Fitim Miftari, Boris Bjelkanovic, Rasmus Larsson, Shemsedin Zabeli, Ali Burrniku, Sandro Nalic (K), Max Nordlinder, Kingsley Ndidi Olie, Omar Khattab, Ilir Tahiri.

Hemmalaget gick segrande ur derbyt som slutade 4-0. FCR hade ledningen med 3-0 i första halvlek och lite mer än en timme spelade så gjordes även det fjärde och sista målet i matchen. PB fick Ali Burrniku utvisad i matchens slutminuter efter två gula kort.

De båda lagen hade inför mötet inget att spela för då PB redan förra helgen säkrade div 2-kontraktet och hade teoretiskt haft det klart sedan ett par omgångar tillbaka. Samtidigt som FC Rosengård gled längre ifrån toppen under höstens slutspurt.

Det har varit en svängig säsong och en lång höst för PB som till slut tog åtta segrar, spelade två kryss och förlorade sexton matcher. Prespa Birlik avslutar säsongen 2018 på en tionde placering i Division 2 Västra Götaland och 26 poäng.

Prespa Birlik
October 21, 2018