Prespa Birlik

Prespa Birlik kan idag meddela att klubben gjort klart med Adem Özay som ny tränare tillsammans med Nesat Spahiu som fortsätter även nästa säsong i PB.

Nesat och Adem kommer att dela ansvaret som huvudtränare för A-laget den kommande säsongen. Adem Özay kommer närmast från BK Olympic där han var huvudtränare fram till sommaren i samma serie som Prespa Birlik och har även ett förflutet i klubben som spelare. Adem representerade Prespa Birlik 2013-2014.

– Det känns bra att vara i Prespa Birlik, vi har haft kontakt en längre tid och nu är äntligen allt klart och det känns spännande att vara här, säger Adem Özay till klubbens hemsida och fortsätter:

– Den nya satsningen som Prespa Birlik gör är anledningen till att jag är här. Det är en satsning som jag starkt tror på där flera personer med bred fotbollskompetens kommer in för att vi ska kunna ta nästa steg i klubbens utveckling.

– Förhoppningen är att utvecklas som förening och bygga en stabil grund för framtiden. Rent fotbollmässigt så jobbar vi just nu stenhårt med att bygga ett lag som ska kunna bjuda publiken på en attraktiv fotboll samtidigt som vi ska konkurrera med lagen på den övre halvan.

– Vi har något nytt på gång i Prespa och vi vet att vägen till våra mål inte kommer vara en dans på rosor. Vi kommer jobba hårt och göra allt vi kan för att Prespa ska nå framgång både på plan och rent föreningsmässigt, därför kommer vi behöva all stöd vi kan få på vägen och det viktigaste av allt kommer vara publiken. Det skulle vara en dröm att få uppleva publiken jag fick uppleva som spelare en gång i tiden, jag hoppas vi kan få tillbaka den känslan, avslutar Adem Özay.

Nesat Spahiu började den senaste säsongen som assisterande tränare för klubben under Zlatan Nalic och tog efter sommaruppehållet över som huvudtränare efter att Zlatan skrivit på för FK Sloboda. Kommande säsong kommer bli Nesats andra år i klubben som tränare och han är minst sagt taggad.

– Mina tankar är väldigt positiva just nu, det känns oerhört kul och spännande att få fortsätta i en förening som Prespa. Redan innan vi säkrade kontraktet så visade styrelsen att de hade förtroende för mig och att ha det stödet känns fantastiskt. Så när vi säkrade kontraktet så var valet enkelt. Dessutom så känns det spännande att tillsammans med Adem leda detta lag. Ett spännande projekt är på gång i Prespa, och som tränare vara med och forma denna satsning är få förunnat.

Ordförande Ercan Kerim är väldigt glad över att Adem Özay har kommit till PB och att laget har fått denna tränarduo.

– Först och främst vill jag säga att det känns väldigt spännande och roligt att Adem Özay valt att skriva på för oss. Vi har en god relation som sträcker sig många år bak i tiden, både som lagkamrater i MABI (nuvarande FC Rosengård) men även vänskapligt.

– Vi har länge letat efter hungriga personer att jobba med och det känner vi att vi har hittat i Adem och Nesat. Värt att nämna också är att Nesat Spahiu som ledde laget tillsammans med dåvarande assisterande tränare Valon Bajraktaraj under en väldigt tuff höst lyckades säkra div-2 kontraktet.

– Vi har fått två tränare som verkligen brinner för Prespa och vi tror att de kan tillföra mycket hjärta i klubben. Jag är övertygad om att Nesat Spahiu och Adem Özay är rätt val för att ta oss vidare till nästa nivå. Båda har dessutom representerat Prespa Birlik som spelare en gång i tiden, avslutar ordförande Ercan Kerim.

Vi önskar Adem Özay varmt välkommen tillbaka till PB och önskar den nya tränarduon ett stor lycka till!

Prespa Birlik
November 1, 2018