Prespa Birlik

Flera spelare förlänger kontraktet med PB. Nu står det klart att Gani Bunjaku (höger ovan bild), Shemsedin ”Shemsi” Zabeli (höger nedre bild) och bröderna Omar (vänster ovan bild) och Mossab Khattab (vänster nedre bild) spelar vidare i klubben nästa säsong. De tre förstnämnda spelarna kom till klubben inför förra säsongen medan Mossab Khattab anslöt i somras.

Gani Bunjaku om att fortsätta i Prespa Birlik:

– Jag är glad över att förlänga med Prespa Birlik då jag vet att dem tror på mig och på min utveckling. Mina tankar från den senaste säsongen är att det inte blev som jag trodde det skulle sluta och inte hur klubben hade velat. Vi har haft många motgångar mot oss men vi har alltid kämpat tillbaka. Mina egna insatser är jag nöjd med då det var min första säsong i divison 2. Och jag har fått starta majoriteten av matcherna och jag är glad över att Nesat och Zlatan trott på mig men jag har mycket kvar att ge till klubben och även för att bevisa mig själv att jag kan mycket bättre.

Shemsedin Zabeli:

– Det känns bra (att fortsätta i PB). Förra säsongen var en bra säsong för mig både utvecklingsmässigt och att utvecklas som person och spelare. Året framför mig kommer vara ett bra år för mig där jag kommer kriga in mig i startelvan igen och försöka få så många minuter som möjligt och hjälpa laget.

– Jag är nöjd med lagets prestationer från den gångna säsongen eftersom vi inte hade de bästa förutsättningarna som man kunde ha som ett lag och så klart så kommer det att utvecklas kommande år. Mina presentationer enligt mig har varit bra men kan bli bättre, säger “Shemsi” när han tittar tillbaka på lagets och sin egen säsong.

Omar Khattab:

– Det känns fantastiskt för mig att spela med Prespa ytterligare en säsong till. Det har varit jättetufft för oss och vi tillsammans som klubb, ledare och spelare för kommande säsong blir en överraskning för alla andra lag och presentera oss på nytt, säger Omar när han berättar om glädjen att förlänga kontraktet och reflekterar kring den senaste säsongen.

– Den kommande säsongen kommer att bli mycket spännande och vi börjar först och främst med vintersäsongen där vi tränar hårt och hoppas på ett bättre Prespa 2019.

Mossab Khattab:

– Det är skönt att få förlänga kontraktet med Prespa, med tanken på tilliten jag fick i slutet av säsongen då jag visade mina bästa egenskaper på fotbollsplanen.

– Nästa säsong ser jag fram emot att vinna allt som går att vinna, jag vill vinna serien och ha det som prioritering nummer ett, men framförallt ha vinnarskalle och sprida bra miljö som medför resultat. Det ska bli kul med att få ny sportchef, men även tränare tillsammans med Nesat, där upplägget kommer vara betydligt mycket stadigare.

Tränare Nesat Spahiu om spelarna som har valt att förlänga:

– Som jag sagt tidigare så har vi ett spännande projekt på gång. Att dessa fyra spelare väljer att förlänga visar att de också tror på det vi vill åstadkomma. Gani och Shemsi kom in som väldigt orutinerade killar inför säsongen som gick, nu i efterhand så har de en hel säsong av division två-spel bakom sig. Dem har tagit många kliv och kan bara bli bättre. Gani har varit given hela hösten och gjort det bra. Shemsi är en spelare klubben tror väldigt mycket på, kan han fortsätta fokusera på de rätta sakerna så kan han bli hur bra som helst.

– Bröderna Khattab förlänger också och det är glädjande för oss i Prespa Birlik. Båda har många spetsegenskaper men har väldigt mycket att jobba på för att nå högre nivåer i sitt spel. Jag tror att kommande säsong kan bli väldigt intressant för Mossabs utveckling, avslutar Nesat Spahiu.

Prespa Birlik
November 8, 2018