Prespa Birlik

Prespa Birlik har gjort klart med en ny assisterande tränare för klubbens herrlag. Haris Saranovic ansluter omgående till klubben och kommer assistera Nesat Spahiu och Adem Özay säongen 2019.

Hur känns det att ha skrivit på för Prespa Birlik och vad fick dig att ansluta till klubben?
– Det känns väldigt bra. Prespa är en förening som jag känner väl till och som jag följt sedan länge. När Nesat hörde av sig och läget gavs att ansluta var det en självklarhet. Prespas nya väg att gå är spännande och något jag med stolthet kan representera och därför har jag valt att vara med på resan. Vidare känner jag Nesat och Adem sedan tidigare och det gjorde det ännu enklare att hoppa på tåget.

Vad är din bakgrund inom fotbollen?
– Som spelare har jag väl inte lämnat några särskilda avtryck haha, jag spelade i Bosna (BHSK) hela seniortiden fram tills jag var 26 år och innan det så hade jag spelat ungdomsfotboll i Kulladal. Vid detta läge bestämde jag mig för att bli tränare i samma förening. I Bosna var jag tränare i 4 år med en resa från division 6 till division 4. Därefter begav det sig till Malmös ungdomsfotboll och Kulladals FF där jag var ansvarig för J-laget. Efter 2 år i Kulladal var det tid att ta en välbehövlig vila, så det senaste året har jag inte haft något uppdrag alls och nu är vi här och det ser jag framemot med glädje, avslutar Haris Saranovic.

Ordförande Ercan Kerim är nöjd med nyförvärvet till ledarstaben:

– Haris är ett fantastiskt tillskott till våran ledarstab. Haris är en tränare med väldigt bra ledaregenskaper och höga ambitioner som går i hand med vårt nybygge. Han har ett stort driv och ett hjärta som delar våra värderingar i föreningen. Det ska bli spännande att följa Haris utveckling på denna nivån.

– Jag är övertygad om att han kommer att komplettera Nesat och Adem på bästa sätt som assisterande tränare i PB.

Ledningsstaben växer i snabb fart hos herrlaget. Den senaste säsongen leddes klubben av Nesat Spahiu och Valon Bajraktaraj under hösten och båda två är kvar. Nesat är som redan nämnt huvudtränare även i år och delar ansvaret tillsammans med Adem medan Valon återgår till att vara målvaktstränare.

Välkommen till Prespa Birlik, Haris Saranovic!

Prespa Birlik
November 14, 2018