Prespa Birlik

Prespa Birlik lånar in Patrick Nwadike från Landskrona BoIS. Den 20-årige försvararen har sedan tidigare 12 matcher i U19 Allsvenskan Södra med Landskrona BoIS.

Patrick kommer in till PB på lån efter att ha nyligen skrivit på för Landskrona BoIS A-lag efter att ha tillhört IK Wormo de senaste två åren.

Till BoIS officiella hemsida har Patrick redan uttalat sig om möjligheterna i PB:

– Det är viktigt att få matcher och det känns bra att få möjligheten till en bra matchmiljö i Prespa, avslutar BoIS senaste tillskott.

När Prespa Birlik får prata med spelaren så låter det liknande:

– Jag tycker det är bra med en utlåning till Prespa Birlik eftersom jag behöver matcher och känner att jag kan få det här i Prespa. Jag vill prestera så bra som möjligt för klubben också och se till att vi når våra mål tillsammans för den här säsongen.

Huvudtränare Nesat Spahiu är väldigt nöjd med att lånet blir av:

– Patrick är en väldigt snabb mittback, stark i luften och har väldigt fina fötter. Den lilla tid vi fått med honom visar att han blivit väldigt bra skolad i BoIS-akademin. Det ökar konkurrensen i vår backlinje och det får alla att vilja prestera på topp.

Lånet kan även bli en start på ett eventuellt samarbete mellan Landskrona BoIS och Prespa Birlik. Tränarna i lagen sinsemellan har haft bra diskussioner gällande utlåningen och fler kan följa ifall det blir aktuellt för båda klubbarna:

– Jag har haft väldigt bra samtal med Billy och vi är överens om att detta gynnar båda föreningarna, ett första steg är inlett med Patrick och eventuellt kan en till två spelare bli aktuella för en utlåning. Det handlar främst om spelare som är för gamla för deras U19 lag och är väldigt nära en startplats i A-truppen som behöver speltid i en väldigt bra miljö som Prespa är. Detta samarbete kommer också göra så att BoIS kommer ha bra koll på spelare i vår trupp som kanske I framtiden kan gå den motsatta vägen, säger Nesat Spahiu och fortsätter med att tala mer om Prespa Birliks nya satsning och organisation kring fotbollen:

– Mina egna tankar kring det eventuella samarbetet frramöver är att det klart och tydligt visar att vi i Prespa gör ett bra jobb, första kontakten som togs mellan klubbarna var ett initiativ från BoIS och det är ett gott betyg. Vi jobbar mycket med organisationen och allt vad det innebär för att bli så profesionella som det bara går. Vi har en ung ordförande som gör ett grymt bra jobb, vi har idag ett fotbollsutskott bestående av Omid, Johan Adem och Erdal där de två sistnämnda är scouter som har koll på alla duktiga spelare i lokalfotbollen som kan bli aktuella för oss. Jag och Adem är två fruktansvärt engagerade tränare som lägger ner flera timmar i veckan för att utveckla laget, lägg till Haris där så får ni tre personer som jobbar stenhårt. Vi har en extremt duktig målvaktstränare som på väldigt kort tid utvecklat våra målvakter enormt mycket. Vi har Igor och Guncel i vår organisation som är guldvärda och gör ett stort jobb med det administrativa arbetet och kommunikationen i föreningen. Prespa är på väg mot nya höjder med rätt personer på rätt plats, avslutar Nesat Spahiu.

Prespa Birlik spelar sin sista träningsmatch innan serien drar igång på lördag klockan 14:00 mot LB07 på Brovallen.

Prespa Birlik
March 29, 2019