Prespa Birlik

Prespa Birlik-spelaren Emil Sandström var under förra veckan på provspel hos Superettan-laget Östers IF och provspelade med lagets U21-lag. PB som tydligt har satsat på att utveckla unga, talangfulla spelare i flera år fortsätter att fånga intresse för sina spelare från lag högre upp i seriesystemet och från elitfotbollen.

Emil Sandström berättar om sitt provspel hos Östers IF:

– Det är första gången jag besöker en klubb i Superettan. Det var en spännande, rolig och givande upplevelse. Jag är framförallt väldigt glad och tacksam över att ha fått chansen, säger Emil Sandström till klubbens officiella hemsida och berättar även om U21-matchen som han fick spela:

– Matchen gick bra, det blev vinst med 2-0. Det var självklart speciellt att spela med ett helt nytt lag och på en ovan position men det gick bra ändå. Öster har mycket skickliga spelare på alla positioner, det märktes med andra ord att de spelar i Superettan. Matchen bestod till stora delar av att Öster ägde boll i väntan på lägen att trycka uppåt för att sätta dit ett mål.

Någon träning med A-laget eller mer än så blev det inte denna gång för Emil som dock fick en god respons från klubben.

– Jag fick god respons på min prestation, de tyckte att jag såg spännande ut. De förstod att de inte var lätt att spela med så många nya ansikten runt omkring sig men sa även att de kunde se en del fina egenskaper hos mig. De tyckte att jag skulle vara nöjd, vilket var väldigt skönt att höra. Som det ser ut nu så kommer jag eventuellt spela fler matcher med dem när de är geografiskt närmare oss. De kommer att följa min utveckling under säsongen då jag kommer spela här i Prespa, sen får vi se vad som händer i framtiden.

Emil Sandström blev klar någon månad efter att fjolårets säsong i Division 2 hade spelats klart. Vänstermittfältaren skrev på i slutet av november 2018 för klubben och kom närmast från LB07.

Till helgen är det seriepremiär och det är något som Emil Sandström ser framemot:

– Vi är ett spännande lag med stor potential och jag tror verkligen att vi kan göra en fin säsong. Om vi sätter vårt spel och fortsätter träna hårt så kommer vi vara ett väldigt roligt lag att titta på. Så kom och stötta oss på seriepremiären mot Stafsinge på lördag, avslutar Emil Sandström.

Prespa Birlik
April 4, 2019