Prespa Birlik

PB har radat upp två raka 1-0 vinster i träningsmatcherna, senast mot LB 07 och dessförinnan Kulladals FF. I den senaste matchen hade Prespa ett stort spelövertag och hade flertalet bra chanser över hela matchen trots att enda målet kom i den 90:e minuten. Efter matchen sade huvudtränare Adem Özay att det var den bästa prestationen under försäsongen.

–  Vi borde ha gjort minst två-tre mål till i den matchen. Vi var överlägsna i nittio minuter och jag tycker att det var den bästa träningsmatchen i år spelmässigt, sade Adem Özay efter 1-0 segern mot LB07.

I de två senaste matcherna har det ”bara” blivit två mål framåt men det ska även läggas till att det är två hållna nollor intakt. Tidigare har PB även mött Österlens FF och Kvarnby IK under sin försäsong från februari månad och framåt. Mot Österlen borta blev det en 2-0 förlust där hemmalaget var det bättre laget medan mot Kvarnby IK tog PB en övertygande seger med hela 4-0.

En spännande säsong väntar och för Prespa Birlik är de flesta lagen bekanta sedan tidigare men som vanligt finns det några nya lag i serien som man inte har mött lika ofta som konkurrenterna från förra året. Prespa startar mot nykomlingarna Stafsinge IF på hemmaplan nu på lördag klockan 14:00 och åker sedan till Eslöv för att ta sig an Eslövs BK som också är nykomlingar och som ifjol vann Division 3 Södra. Stafsinge på andra sidan tog sig till Division 2 genom kvalspel och slog ut LB07 över två matcher.

Från Division 1 har Ängelholms FF trillat ner till tvåan och spelar i Prespas serie i år. ”ÄFF” som laget brukar förkortas, spelade ifjol och året innan i Division 1 men hade innan dess flera år i Superettan och var då ett stabilt Superettan-lag som ibland kunde vara med och slåss om de högre placeringarna i serien. Prespa möter Ängelholms FF på bortaplan i den sjätte omgången, lördagen den 11:e maj klockan 16:00 på Ängelholms IP. Ett annat nytt lag i serien är Qviding FIF som PB har bekantats sig med från tidigare år när båda lagen spelade i Division 1 Södra 2016. PB åkte ur den säsongen och följande året därpå åkte även Qviding FIF ur Division 1. I mitten av 00-talet och framtill 2012 så pendlade Qviding FIF mellan Superettan och Divison 1.

Prespa Birlik och Qviding FIF möts i den fjärde omgången och då är det en tidig bortamatch som väntar PB, lördagen den 27:e april klockan 12:30 på Vallhalla IP.

Andra lag som är med i Division 2-serien som Prespa Birlik kommer att spela i hittar ni här.
Nu på lördag väntar som sagt Stafsinge IF på PB:s hemmaplan Heleneholms IP. Klockan 14:00 blåser domaren igång serien och räkna med en tuff, intensiv och rolig (som alltid) Division 2-serie som bjuder på allt. Prespa Birlik kommer med full beredskap i truppen och huvudtränare Adem Özay (huvudtränare Nesat Spahiu kommer inte kunna närvara p.g.a. privata skäl) och hans ledarstab är redo:

– Vi är redo och taggade, grabbarna har slitit hårt hela försäsongen och äntligen är det dags för seriespel.

Om motståndarna Stafsinge IF och vad som blir viktigt i matchen och i början av säsongen:

– Det enda jag vet om Stafsinge är att dem är nykomlingar i serien och likt oss så är dem tippade för att hålla sig kvar. Tålamod, vi måste ha tålamod i början av serien och speciellt i premiären där små misstag kan avgöra matchen.

Betydelsen av en bra start i serien är viktigt betonar Adem Özay:

– Det är jätteviktigt, speciellt för ett lag som Prespa där många gör sin första säsong i Div 2 och på seniornivå. Vi behöver all medvind vi kan få och det kan höja våra unga spelares självförtroende avsevärt. Vi hoppas på att bli ett svårslaget lag som kommer ha en stark organisation på plan med tydliga riktlinjer, vi hoppas även kunna bjuda publiken på bra fotboll.

Statusen i truppen:

– Vi har fått lite skavanker i veckan där några spelare har lite småskador, vi hoppas dessa spelarna bli speldugliga till helgen, avslutar Adem Özay.

KSF Prespa Birlik – Stafsinge IF
Lördag 6/4 14:00
Heleneholms IP

Prespa Birlik
April 5, 2019