Prespa Birlik

Det blev en snöplig förlust senast i premiären hemma mot nykomlingarna Stafsinge IF på Heleneholms IP. Prespa hade ledningen i halvtid, rättvist efter ett mål av kapten Muamet Asanovski men i andra halvlek lyckades Stafsinge kvittera och i matchens slutminuter och på tilläggstid lyckades gästerna göra 1-2 och vinna matchen.

En missberäkning från PB:s sida som nu får ta nya tag när de på lördag åker till Eslöv för att spela årets första bortamatch för säsongen, där väntar Eslövs BK som likt Stafsinge IF också är nykomling. Eslövs BK vann ifjol sin Division 3-serie. I premiäromgången av årets Division 2 började Eslövs BK borta mot IFK Malmö och vann matchen överraskande med 2-1 och kommer säkerligen vilja följa upp den goda starten när ett nytt Malmö-lag kommer på besök.

För Prespa Birliks del gäller det att studsa tillbaka och målet är att ta tre poäng. Som Division 2 tidigare har visat så kan alla slå alla och varje match är en ny tuff kamp som krävs att det spelas in i det sista. Prespa har fortsatt sina förberedelser inför matchen under veckans träningspass.

– Det kommer bli en tuff match mot Eslövs BK. Vi förlorade senast en viktig match med tanke på att vi, Stafsinge och Eslöv är tippade om att slåss för sin överlevnad i division 2. Eslöv kommer senast från en stark seger borta mot topptippade IFK Malmö vilket säkert har stärkt deras självförtroende enormt. Vi måste vara 100-procentiga och minimera våra misstag om vi ska kunna vinna imorgon, säger huvudtränare Adem Özay inför matchen.

Truppen:
Zakaraia Abdulrazek (MV), Ferhat Soydan (MV), Shemsedin Zabeli, Patrick Nwadike, Sanusi Naesae, Gani Bunjaku, Emil Sandström, Filip Gavran, Ahmed Diini, Yonis Roble, Emil Grimbe, Ifri Slaouti, Muamet Asanovski, Emin Karaman, Omar Khattab, Onur Körhan, Omar Assadi, Muddi Charif.

Eslövs BK – KSF Prespa Birlik
Lördag 13/4 14:00
Ekevalla IP

Prespa Birlik
April 12, 2019