Prespa Birlik

Det är dags för hemmamatch igen för Prespa Birlik som i förra omgången åkte till Eslöv och mötte nykomlingarna Eslövs BK och tog sin första poäng för säsongen. Onur Körhans mål i den 87:e minuten fastställde slutresultatet 1-1 och imorgon väntar ett bekant motstånd från fjolåret, IS Halmia.

Förra året möttes man hela tre gånger, en träningsmatch inför seriestarten och två matcher i seriespelet och det var IS Halmia som gick vinnande ur alla matcherna och som senare spelade kvalspel för Division 1.

IS Halmia har inlett seriespelet med en vinst och en förlust. I den första omgången blev det förlust med 2-0 borta mot Ängelholms FF och i den senaste omgången tog Halmia revansch genom att besegra IFK Malmö på hemmaplan med 6-3.

Prespa BIrlik har inte fått den starten som man önskat sig poängmässigt då det har blivit en poäng i de två inledande matcherna. Förlust mot Stafsinge IF i matchens slutminuter och oavgjort borta mot Eslövs BK i förra omgången är statistiken hittills i en serie som ännu en gång visar att alla kan slå alla efter att tredje omgången snart har spelats klart i Division 2. För PB:s del var den senaste matchen lite jobbig, trots mängder av lägen så fick laget bara en poäng med sig hem.

PB är redo för uppgiften på lördag och huvudtränare Nesat Spahiu ger följande uppdateringar kring laget:

– Statusen i truppen är väldigt god, konkurrensen har ökat i veckan då vi gjort klart med två nya spelare (Nabil Hadrous och Jason Rindom). Vi saknar dock ett par spelare på grund av skador och andra orsaker.

Nesat Spahiu är medveten om att IS Halmia blir en tuff match och ser laget som favoriter i toppen av serien:

– Vi kommer möta ett väldigt starkt Halmia. Redan innan säsongen så hade jag Halmia som favoriter och tror fortfarande på att de kommer vara med och slåss om förstaplatsen. Vi har tillräckligt med information för att vara förberedda inför matchen och kommer gå för att göra en riktigt bra match.

Avslutningsvis tar Nesat med det som var bra mot Eslöv och hoppas laget har bättre flyt på lördag:

– Senast mot Eslöv så gjorde vi allt för att lyckas ta tre poäng, tyvärr för vår del var att de hade en storspelande målvakt som lyckades göra ett par svettiga räddningar. Det vi absolut tar med oss är att vi lyckas skapa väldigt många lägen för att göra mål, skapar vi lägen så kommer målen till slut. Mot Halmia blir det väldigt viktigt att vi är fokuserade matchen igenom, viktigt att vi fullföljer matchplanen i 90 minuter för att lyckas få med oss de poängen som vi spelar om, avslutar Nesat Spahiu.

KSF Prespa Birlik – IS Halmia
Lördag 20/4 14:00
Heleneholms IP

Prespa Birlik
April 19, 2019