Prespa Birlik

Ny omgång drar igång i serien på lördag och för Prespa Birlik väntar Vinbergs IF på hemmaplan, avspark 14:00.

I den senaste omgången avbröts matchen mot Qviding FIF efter att vår målvakt Zakaria Abdulrazek åkt på en allvarlig huvudskada och fick vänta på ambulans i nästan en timme. Matchen ställdes in och kommer att spelas vid ett annat datum. Zakaria mår bra och har vilat ut sig efter skadan och är redo för spel igen.

PB är kvar på tre spelade matcher och har två poäng inspelade så här långt. Gästerna Vinbergs IF har inte heller fått en önskad start på säsongen och ligger en poäng före PB i tabellen med sina tre poäng. Man har hunnit spela fem matcher och har således två matcher mer spelade än Prespa. En seger så här långt som kom mot IFK Malmö som besegrades 3-2 i fjärde matchen. Vinberg mötte för två dagar (läs fredag) sedan Qviding FIF och då blev det förlust med 5-0. Lagen möttes även ifjol i Division 2 och då blev det två vinster för Vinbergs IF.

– Vi kommer från en konstig bortamatch, där vi enbart spelat tolv minuter p.g.a Zakos huvudskada. Zako har fått klartecken från läkare och är således med i truppen. Vi tar även med Valon (målvaktstränare) som andremålvakt. Vidare är Gavran bortrest och saknas i truppen. Kapten Muamet Asanovski är tillbaka. Med sin enorma erfarenhet sprider han styrka och trygghet till detta unga lag men framförallt tillför han kvalitet, som vi hoppas få ut mer av än vad vi hittills fått, säger assisterande tränare Haris Saranovic inför matchen och fortsätter:

– Vinbergs IF kommer från en tuff vecka med bl.a 5-0 förlust mot Qviding. Vi blir deras tredje match på en vecka och hoppas kunna utnyttja deras trötthet. Några större taktiska detaljer vill vi inte trycka på. Vårt spel blir den viktigaste komponenten för att ta hem dessa tre pinnar.

Matchtrupp:
Zakaria Abdulrazek (MV), Patrick Nwadike, Gani Bunjaku, Shemsedin Zabeli, Sanusi Naesae, Emil Grimbe, Yonis Roble, Emil Sandström, Omar Khattab, Ifri Slaouti, Nabil Hadrous, Muamet Asanovski (K), Ahmed Diini, Emin Karaman, Habib Issa, Jason Rindom, Onur Körhan, Valon Bajraktaraj (MV).

KSF Prespa Birlik – Vinbergs IF
lördag 4/5 14:00
Heleneholms IP

Prespa Birlik
May 3, 2019