Prespa Birlik

På grund av sjukdomsfall blev det ingen rapportering inför förra omgångens match mellan Ängelholms FF – Prespa Birlik. Det blev heller ingen lyckad afton i Ängelholm då hemmalaget vann matchen. PB har under veckan laddat om batterierna inför säsongens första Malmöderby då IFK Malmö står för motståndet imorgon (läs söndag) klockan 19:00 på Heleneholms IP.

Ett klassiskt Malmöderby men ändå ett ovanligt Malmöderby då båda lagen oftast varit i toppen eller i mitten av tabellen när de har mötts. Varken hemmalaget eller gästerna har fått den starten de önskade sig inför årets säsong. Prespa Birlik ligger sist i tabellen och IFK Malmö ligger nästsist med en seger på de inledande sex matcherna. PB har kryssat två matcher och förlorat tre inledningsvis av säsongen men har en match mindre spelad än IFK Malmö inför måndagskvällens möte och två matcher mindre spelade än Stafsinge IF som är på kvalplats. Vinbergs IF som befinner sig ovanför strecket och kvalplats har sju poäng på åtta spelade matcher. Matchen mot IFK Malmö avslutar den sjunde omgången av serien men för PB:s del återstår även en match mot Qviding FIF som blev inställd efter en allvarlig huvudskada på Prespas målvakt Zakaria Abdulrazek.

Prespa Birlik är väl medvetna om betydelsen av den här matchen och huvudtränare Adem Özay säger att matchen kan vända säsongen för Prespa Birliks del.

– Det är en mycket viktig match med tanke på tabelläget, vi hoppas kunna få med oss tre poäng och att det vänder för oss efter denna matchen. Man kan nog säga att det är en sexpoängsmatch för oss imorgon kväll, säger Adem Özay till klubbens hemsida.

Matchen har avspark klockan 19:00 och vi hoppas få se så många som möjligt av Prespa Birliks supportrar på Heleneholms IP, välkomna!

KSF Prespa Birlik – IFK Malmö
Måndag 20/5 19:00
Heleneholms IP

Prespa Birlik
May 19, 2019