Prespa Birlik

På torsdag väntar ny match när Prespa Birlik gästar Onsala i seriespelet. Matchen har avspark och spelas redan klockan 14:00 på dagen då det är en röd dag (Kristi himmelsfärds).
I början av veckan har det meddelats att Prespa Birlik går skilda vägar med huvudtränarna Nesat Spahiu och Adem Özay efter sju matcher spelade av säsongen. Istället är det Haris Saranovic, den assisterande tränaren, som tar över som huvudtränare tills vidare och kommer även att leda laget nu mot Onsala BK.

Motståndarna och hemmalaget Onsala BK har fått en bra inledning på säsongen och är med i toppen av serien, man parkerar just nu på 5:e plats med 13 poäng och 5 poäng upp till förstaplatsen. Motståndarnas form har poängmässigt dalat de senaste omgångarna då de har två raka förluster mot IFK Malmö (4-3) och Ängelholms FF (6-3). Dessförinnan spelade Onsala oavgjort borta mot Vinbergs IF (3-3) och matchen innan dess blev det seger med 4-3 mot Qviding FIF. Trots poängtapp så är det tydligt att det är ett offensivt lag som gör väldigt mycket mål och har gjort minst tre mål i sina senaste fyra matcher. Onsala BK är även det lag som har gjort flest mål hittills i serien (26st). Samtidigt är Onsala BK det lag som har släppt in näst flest mål i serien med sina 21 insläppta mål, enbart Vinbergs IF har släppt in fler mål (27 mål).

För Prespa Birliks del så handlar det om en ny start och att försöka hitta den vinnande formeln. Laget ligger sist i serien och starten var inte det man alls hade hoppats på. Efter sju omgångar har laget spelat ihop två poäng och nu är det dags att lyfta och förbättra den statistiken. Prespa har sju poäng till säker mark och där finns fortfarande många poäng att spela om. Man har en match mindre spelad än alla andra lag samt tre matcher mindre spelade än Vinbergs IF som ligger före i tabellen och har sju poäng. Laget är medvetna om situationen och läget som råder men är även medvetna om att de kan vända på detta och börja vinna poäng.

Gällande truppen så har Patrick Nwadike återkallats av Landskrona BoIS på grund av deras skadebekymmer i laget. Inför matchen mot Onsala BK har följande trupp tagits ut:

Zakaria Abdulrazek (MV), Emir Osmanovski, Habib Issa, Gani Bunjaku, Shemsedin Zabeli, Emil Sandström, Muddi Charif, Emil Grimbe, Primus Swenson, Ahmed Diini-Ahmed, Yonis Roble, Nabil Hadrous, Omar Khattab, Emin Karaman, Ifri Slaouti, Jason Rindom, Ayhan Asanovski.

Onsala BK – KSF Prespa Birlik
Torsdag 30:e maj 2019 14:00
Rydets IP, Onsala

Prespa Birlik
May 29, 2019