Prespa Birlik

Prespa Birlik kan meddela att Ismail Islamoski återvänder till föreningen men denna gången utanför planen och som en del av kommunikationsdelen. Ismail som tillhörde A-laget förra året kommet främst att arbeta med klubbens sociala medier men även hjälpa till med i andra områden och frågor för föreningen och har varit igång och arbetat med de olika uppgifterna i sedan ett par veckor tillbaka.

En sammanfattad presentation som Ismail Islamoski ger om sig själv:

– Jag är en målmedveten kille på tjugotvå år från Malmö. Idag är jag en examinerad gymnasiestudent inom Ekonomiprogrammet (Juridik) på Thoren Business School Malmö samt studerar inom det Idrottsvetenskapliga programmet (Sports Management) på Malmö Universitet. Jag skulle beskriva mig som en pålitlig, ansvarsfull och mitt goda humör som kommer att vara de tre största kompetenser som kommer att bidra till ett bra utfört samarbete med PB. Förutom mina kompetenser och min utbildning är träning, nära och kära en del av mitt vardagliga liv. När det kommer till min fotbollsbakgrund så har jag spelat i stort sätt i alla stora Malmö-klubbar under mina ungdomsår, allt från min modersklubb Malmö FF till BK Olympic och FC Rosengård. I dagsläget håller jag igång i Div 4 där jag vaktar målet för KSF Srbija Malmö men innan dess spelade jag en kort tid i Division 3 för Hyllie IK innan jag gick upp och tillhörde KSF Prespa Birlik förra säsongen i Divison 2.

Ismail Islamoski kommer som sagt främst att ta hand om klubbens sociala medier men kommer även ha andra funktioner i föreningen:

– Prio ett är sociala medier, men jag har även fått en rörlig uppgift där jag även ska försöka ta in eventuella nya sponsorer, rekrytering av nya spelare och så vidare. Så det kommer jag kunna bidra med i längden men först ska jag försöka ge de olika mediakanalerna en boost så klubben kan få större följe i framtiden, säger Ismail Islamoski och fortsätter:

– Hittills har jag bara fokuserat på Facebook och Instagram där jag har försökt att fräscha upp kanalerna och vara aktiv för att öka följet för klubbens omgivning. Med varierad innehåll så försöker vi nå ut med nyheter, matchresultat och annat allmänt om klubbens status utanför det sportsliga. Rolig tid och en lärdom som jag får för varje dag och det ska bli spännande och se var det bär sig av.

Ismail berättar också om varför han valde att fortsätta sin tid i Prespa Birlik och börja arbeta i föreningen:

– Klubben har jag haft nära under en längre tid och min passion för Prespa Birlik har bara växt under åren. Föreningen har en speciell plats hos mig då jag själv har spelat för A-laget under säsongen 2018. Prespa Birlik är förutom sin sportsliga succé genom åren ett starkt varumärke och själva utmaningen av att ta mig an rollerna som Ordförande Ercan föreslog åt mig gjorde uppdraget ännu roligare. Alla i ledningen Ercan, Igor, Johan och de andra som jag har känt sen tidigare gjorde valet lättare och det var inget snack om att jag skulle komma in och hjälpa klubben mot nya höjder.

– Det jag vill avsluta med är att som ni säkert vet så befinner vi oss i en tuff tid rent sportsligt och det är i dessa tider vi runt klubben; ledare, styrelsen och anhängare till föreningen ska visa att vi brinner för Prespa Birlik och spelarna som jobbar hårt ute på plan för att plocka varje poäng. All stöd behövs, det minsta lilla som att ta sig till matchen eller skriva något motiverande i kommentarsfälten på våra sociala medier hjälper spelarna att hitta den lilla gnistan och ge mer för varje match. Vi alla vet att det inte gått våran väg, men säsongen är lång och det finns gått om poäng att plocka för att hålla oss kvar. Så fortsätt stötta Prespa Birliks alla lag (A-lag, U19 &  P15) och lyft föreningen tillsammans med oss i styrelsen och grabbarna på planen, avslutar Ismail Islamoski.

Senare idag klockan 14:00 spelar Prespa Birlik borta mot Onsala BK, läs mer här. Till helgen väntar hemmamatch när Assyriska BK gästar Heleneholms IP söndagen den 2:a juni klockan 15:00.

Prespa Birlik
May 30, 2019