Prespa Birlik

Det är dags för ett nytt Malmöderby imorgon (läs söndag) när KSF Prespa Birlik gästar FC Rosengård 1917 på Rosengårds IP. Motståndarna FC Rosengård hakar på i toppen av tabellen och har sex vinster på de senaste sju matcherna. I den senaste omgången besegrades IFK Malmö på bortaplan med 2-0 och dessinnan blev det förlust hemma mot Ängelholms FF med 3-0. Innan den matchen hade laget fem raka segrar. Rosengård har chansen att gå upp i serieledning vid vinst imorgon. Laget ligger trea med 21 poäng och en poäng upp till serieledande Qviding FIF som har en match mer spelad. Förra säsongen blev det varsin vinst för vardera lagen när FC Rosengård och KSF Prespa Birlik möttes. Båda lagen vann sina respektive hemmamatcher.

Överlag är serien mycket jämn. Det skiljer sju poäng mellan laget som ligger etta och sjua i serien och enbart fyra poäng mellan laget som ligger sjua och laget som är på kvalplats.

Prespa Birlik fick en rejäl islossning i den senaste omgången när laget till slut tog sin första seger för säsongen. 4-2 blev slutresultatet hemma mot Assyriska BK och laget fick igång såväl målskyttet som spelet. Målen gjordes av Emin Karaman två gånger om och Omar Khattab samt ett självmål av Assyriska BK. Segern var oerhört viktigt både för laget och spelarnas självförtroende. Spelmässigt så har det sett bra ut delar av säsongen och ett resultat i rätt riktning är alltid vad man önskar sig för att kunna bygga vidare med vinster och framförallt när det såg så övertygande ut som det gjorde i första halvlek. PB har genom åren visat att de kan slå alla lagen på en bra dag och som ifjor så spelade det ingen roll vem motståndet var när man väl började rada upp vinster på vinster under vårsäsongen. Förhoppningsvis får vi se samma sak även nu.

PB:s trupp inför matchen mot FC Rosengård:
Zakaria Abdulrazek (MV), Valon Bajraktaraj (MV), Sanusi Naesae, Shemsedin Zabeli, Emir Osmanovski, Gani Bunjaku, Emil Grimbe, Omar Khattab, Onur Körhan, Filip Gavran, Emin Karaman, Yonis Roble, Nabil Hadrous, Jason Rindom, Primus Swenson, Emil Sandström, Habib Issa & Max Nordliner.

Vi hoppas att så många som möjligt av våra PB-supportrar kan ta sig till Rosengårds IP för att heja fram Prespa till en ny seger!

FC Rosengård 1917 – KSF Prespa Birlik
Måndag 10 juni 19:00
Rosengårds IP

Prespa Birlik
June 9, 2019