Prespa Birlik

Prespa Birlik har gjort klart med en ny huvudtränare och ny assisterande tränare för herrlaget. Vladimir ”Vlado” Kostic blir ny huvudtränare och till sin hjälp har han Daniel Mijac som blir assisterande tränare.

Under våren blev det klart att PB behövde göra ett tränarbyte för att bryta den dåliga trenden som fanns i klubben och assisterande tränare Haris Saranovic tog över rodret som huvudtränare. Haris har valt att stiga åt sidan för att ta en paus efter två väldigt intensiva månader och klubben respekterar Haris beslut även om man gärna hade velat se honom stanna kvar. Vi tackar honom för den här tiden, för hans engagemang och arbete i föreningen under den tuffa våren.

De nya tränarna har båda ett förflutet i Prespa Birlik. Vladimir har tränat Prespa Birliks herrlag en gång tidigare, 2008, och det minns han som en god tid när han berättar om att vara tillbaka i Prespa Birlik:

– Senast jag var i Prespa Birlik var 2008 när jag var tränare här i klubben och jag minns att det var ett bra kompisgäng och att det var trevligt både på och utanför plan, en bra sammanhållning var det.

Förutom att ha va varit aktiv i Prespa Birlik tidigare så har Vladimir tidigare varit i FBK Balkan, Malmö City FC och KSF Srbija. ”Vlado” är tydlig med vad som är ambitionen inför hösten:

– Förväntningarna är att få tillbaka vinnarmentaliteten och att samla så mycket poäng som möjligt så att Prespa Birlik spelar division 2-fotboll 2020. Jag känner att det är en utmaning att träna ett division 2-lag och vet att det är en ung trupp i Prespa Birlik. Jag tycker att så många som möjligt av våra supportrar och medlemmar ska komma ner till Heleneholms IP och stötta laget.

Den nye assisterande tränaren Daniel har representerat en hel del klubbar i Malmö-regionen och Prespa Birlik är en av dem. Daniel har goda minnen både som spelare och tränare i Prespa Birlik:

– Som spelare så skulle jag nog vilja säga tidigt 90-tal då vi hade ett helt underbart gäng som stundtals spelade en fantastisk fotboll med Puskas Ljungberg som tränare. Som tränare skulle jag nog säga när vi gick upp till Div 5 2007 tror jag att det var och var obesegrade genom hela serien.

Precis som Vladimir så säger Daniel att målet är att hålla sig kvar och att vara tillbaka i föreningen är något som Daniel är väldigt glad över:

– Det primära är ju givetvis att försöka att se till att vi klarar oss kvar i Division 2 och att vi allihopa hjälps åt på bästa sätt för att uppnå detta. När förfrågan (om att bli assisterande tränare i Prespa Birlik) kom så kändes det ganska självklart att försöka hjälpa till då jag har varit både spelare och tränare i klubben, och speciellt i den situationen klubben befann sig i just då, då laget stod utan tränare.

Daniel har även ett meddelande till våra supportrar och medlemmar:

– Mitt meddelande är att våra supportrar och medlemmar ska fortsätta att komma ner och titta på matcherna och stötta laget som jag vet att bara Prespa-fans kan. Ert stöd kan bli avgörande under hösten.

Vi hälsar båda tränarna välkomna till Prespa Birlik och både Daniel och Vladimir är enade om uppdraget och avslutar med att säga: Nu kör vi!

Prespa Birlik
July 11, 2019