Prespa Birlik

Sommaruppehållet är över och omstarten av Division 2 är framme till helgen när Prespa Birlik åker upp till Halland-regionen och till Halmstad för att ta sig an IS Halmia. PB ryckte upp sig inför uppehållet genom att ta två raka segrar, en mot Eslöv hemma (3-1) där Omar Khattab gjorde två mål och Irhan Smajic (nyförvärv) gjorde ett mål. Omar har haft en mycket bra utveckling under säsongen och har stått för nio mål såhär långt och är en av seriens målfarligaste spelare. Den andra raka segern kom borta mot Stafsinge IF med 3-1, ett av lagets nyförvärv Amel Lakota stod för två mål i matchen och Onur Körhan satte spiken i kistan med matchens tredje mål. Således fick laget även revansch efter förlusterna mot båda lagen som kom i början av säsongen och hoppet för att klara kontraktet även för nästa år lever i högsta grad. Vid en eventuell vinst mot IS Halmia på lördag så är laget uppe på kvalplats efter sexton omgångar spelade.

Motståndarna och hemmalaget IS Halmia ligger på en femte plats och spelar återigen för att nå kvalplats som de gjorde förra året. Halmia har tagit åtta vinster, spelat oavgjort en gång och förlorat sex gånger såhär långt i serien och är ett bekant lag för PB då båda lagen spelade i samma serie även förra året.

I Prespa Birlik har det skett ett tränarbyte under sommaren. Haris Saranovic tackade för sig och in kom Vladimir Kostic som huvudtränare och  Daniel Mijac som assisterande tränare.
Prespa har även förstärkt truppen och senaste spelaren att ansluta är Hampus Ferhm som hämtats in på lån från Landskrona BoIS.

Höstsäsongen blir en “nystart” för PB som nu ska ta så mycket poäng som möjligt och klara kontraktet för Division 2 2020 och nystarten börjar redan nu på lördag klockan 16:00 på Örjans Vall där matchen spelas.

Truppen som är uttagen mot IS Halmia:
Zakaria Abdulrazek (MV), Mladen Kukrika (MV), Emil Grimbe, Amel Lakota, Nikola Tmusic, , Emil Sandström, Omar Khattab, Dusan Mladenovic, Primus Swenson, Filip Gavran, Ibrahim Arifović, Muamet Asanovski, Hampus Ferhm, Nemanja Tmušić, Dragoljub Andjelkovic, Max Nordlinder, Emin Karaman & Habib Issa.

IS Halmia – KSF Prespa Birlik
Lördag 3/8 16:00
Örjans Vall, Halmstad

Prespa Birlik
August 2, 2019