Prespa Birlik

Malmöderby väntar imorgon (måndag) när Prespa Birlik gästar Malmöstadion för att ta sig an rivalerna IFK Malmö. Det är två lag som känner varandra väl efter flera säsonger i rad i samma serie nu och där är en revanschlusta från Prespas sida efter att ha förlorat vårens möte på hemmaplan med 2-0.

Prespa är som pånyttfödd efter sommaruppehållet och kommer närmast från en stor seger hemma mot topplaget Ängelholms FF. Hemmalaget hade flera skott och skapade chanser och matchens enda mål gjordes av anfallaren Omar Khattab. Målet var Omars elfte för säsongen och det fortsätter att gå bra för Omar som kom till laget inför förra säsongen och har sedan dess haft en mycket bra utveckling. Efter matchen fick laget beröm av Ängelholms FF meriterade tränare Roar Hansen som sade följande till HD.se efter matchen:
– Det är inte mycket att snacka om, Prespa var bättre, de jobbade hårt och de spelade tekniskt och finurligt.

PB är inne i en bra period nu och har bara förlorat en match på de senaste fyra matcherna vilket glädjer huvudtränare Vladimir Kostic som tycker att Prespa utförde tekniskt sett en mycket bra senast och hyllar sitt lag för de senaste veckornas resultat då laget har mött bra motstånd i serien.

Matchen innan mot Ängelholms FF som spelades mot Vinbergs IF fick ett bistert slut när PB släppte in ett kvitteringsmål med mindre än tio minuter kvar av matchen men annars har det sett bra ut och PB har samlat ihop mer och mer poäng och har just nu 17 poäng, lika mycket som Assyriska BK som är på negativ kvalplats. Vid en vinst mot IFK Malmö går Prespa Birlik upp på seger mark och passerar rivalen i serien och även Assyriska BK som förlorade hemma mot Qviding FIF med 3-2.

Motståndarna IFK Malmö kommer från en tung derbyseger mot serieledarna BK Olympic. IFK vann mötet med 2-1 och tog tre oerhört viktiga poäng då även de är inblandade i bottenstriden och spelar för ett nytt kontrakt i Division 2 för säsongen 2020. Innandess hade laget fem raka förluster varav en hemmamatch som slutade med hela 9-0 till motståndarna. Det har minst sagt varit en knackig säsong även för IFK Malmö i år och mötet på måndag blir minst sagt viktigare än någonsin när de båda lagen drabbas samman i en ”finalmatch” med tanke på betydelsen av dem här tre poängen.

Följande trupp är uttagen till matchen:
Mladen Kukrika (MV), Sanusi Naesae, Momcilo Drugovic, Nikola Tmusic, Filip Gavran , Amel Lakota, Emil Grimbe, Emil Sandström, Hampus Ferhm, Omar Khattab, Primus Swenson, Gani Bunjaku, Habib Issa, Yonis Roble, Dragoljub Andjelkovic, Zakaria Abdulrazek (MV) och Dusan Mladenovic.

Avstängda spelare: Nemanja Tmusic.

IFK Malmö – KSF Prespa Birlik
måndag 2/9 19:00
Malmö stadion, Malmö.

Prespa Birlik
September 1, 2019