Prespa Birlik

Efter derbyt mot IFK Malmö är det dags för ett nytt Malmöderby – denna gången på hemmaplan när Prespa Birlik tar emot BK Olympic på Heleneholms IP.

Det blev ett mållöst derby på Malmöstadion i måndags när IFK Malmö och Prespa Birlik drabbades samman. Ett oavgjort resultat var inte något som båda lagen hade hoppats på även om varenda poäng är viktigt då båda lagen spelar för att säkra ett nytt kontrakt och då är tre poäng det enda som gäller. I och med krysset missade PB att kliva upp på säker mark och passera IFK Malmö och Assyriska BK i tabellen men formen är fortsatt bra i laget och nu kommer en ny tung och tuff match och inte nog med det ett nytt derby.

Motståndarna BK Olympic har gått mycket starkt under säsongen och är med i serietoppen och lagets chanser för serieseger lever i högsta grad. BK Olympic har även vid ett par omgångar legat etta i serien och har lika många poäng (42) som serieledarna Ängelholms FF som leder serien på bättre målskillnad. Olympic skuggas av Qviding som har en poäng upp och därefter är det ett gap på fem poäng till fjärde platsen. Prespa Birlik förlorade bortamötet mot BK Olympic med 4-2 men den här gången blir det en annan historia. Laget har förstärkt väsentligt och har haft en mycket bra höstsäsong jämför med våren och plockat in en hel del poäng och vinster. PB:s form har gått uppåt och i förrförra omgången besegrades topplaget Ängelholms FF med 1-0 och innan dess var det jämna matcher mot Vinbergs IF och Qviding FIF samt IS Halmia.

Prespa har allting att spela för och har visat att de kan slå alla lag i serien sedan sommaren och även denna gången är målet att ta tre poäng. Motståndarna BK Olympic kommer givetvis även de gå för segern då de har själva serisegern att spela för.

Följande trupp har tagits ut till matchen:
Mladen Kukrika (MV), Sanusi Naesae, Momcilo Drugovic, Nikola Tmusic, Filip Gavran, Amel Lakota, Emil Grimbe,  Emil Sandström, Nemanja Tmusic, Primus Swenson, Omar Khattab, Hampus Ferhm, Habib Issa, Gani Bunjaku, Dragoljub Andjelkovic, Zakaria Abdulrazek (MV), Dusan Mladenovic och Max Nordlinder.

KSF Prespa Birlik – BK Olympic
Lördag 7/9 14:00
Helenholms IP, Malmö

Prespa Birlik
September 6, 2019