Prespa Birlik

Prespa Birlik tar sig an Assyriska BK på bortaplan på söndag klockan 14:00 på Ruddalen. Malmöderbyt mot BK Olympic slutade 1-5 och det fanns inte mycket att säga till om i den matchen. Prespas målvakt, Mladen Kukrika, fick ett rött kort i den 15:e minuten och laget fick spela 10 man resterande 75 minuter. Prespas enda mål gjordes av Filip Gavran i andra halvlek.

Matchen mot Olympic är hur som helst historia nu och det handlar bara om att blicka framåt och laget har siktet inställt på att komma tillbaka på vinnande spår igen och Prespas första seger i säsongen kom just mot Assyriska BK på hemmaplan i våras när laget vann med 4-2.

Motståndarna Assyriska BK är också inblandade i bottenstriden och kämpar för ett nytt kontrakt. I den senaste omgången tog de en mycket viktig seger mot topplaget Ängelholms FF med 3-0 och är därmed uppe på negativ kvalplats. Det är enbart tre poäng som gäller för både Prespa och Assyriska.

Det positiva är att Prespa Birlik under hösten har visat att när taktiken sitter och spelet är på topp så kan de slå och utmana alla lag i serien. Efter denna matchen kommer det sedan att kvarstå fyra omgångar kvar att spela och det betyder att där fortfarande finns många poäng kvar att spela om och detta ser ut att gå till den sista omgången innan vi vet vilka som åker ur och håller sig kvar i Division 2. Vid en seger imorgon går Prespa upp på minst en kvalplats och passerar Assyriska i serien.

Assyriska BK – KSF Prespa Birlik
söndag 15 september 14:00
Ruddalen, Västra Frölunda

Prespa Birlik
September 14, 2019