Prespa Birlik

Prespa Birlik tog en storseger senast hemma mot Onsala BK som inför omgången låg på fjärde plats. Det såg jobbigt ut dem första 45 minuterna men i andra halvlek var det ett ”nytt” PB på plan som gjorde tre mål och tog tre poäng vilket betyder att Prespa Birlik återigen är uppe på negativ kvalplats.

Efter matchen ställde huvudtränare Vladimir ”Vlado” Kostic upp på en intervju där han gav sin syn på den senaste segern, tiden som varit under hösten som huvudtränare för klubben. Han gav även uppdateringar kring laget samt hur hans tankar går inför det kommande mötet mot Hittarps IK.

Grattis till den viktiga segern till dig och hela laget. Din analys och betydelsen av denna segern?
– Matchen som helhet så gör vi det bra. Första halvlek gör vi det ok men vi hade problem i positionerna och speciellt på centrala mittfältet. Vi gjorde inte riktigt jobbet för att stänga deras mittfält. Vi snackade ihop oss i pausen och gjorde vissa taktiska förändringar inför andra halvlek. Sista 45 min stänger vi deras starkaste lagdel (mittfältet) och tar över matchen helt och hållet. Vi gör tre mål i andra halvlek och matchen slutar så. Det var skönt med en vinst.

Hur har den första tiden varit i klubben känner du?
– Det har varit roligt, givande och samtidigt en hel del frustration. Bra grabbar att jobba med och en bra ledarstab med mycket kunskap. Frustrationen är lite pga. att den lilla runda grejen på plan som alla jagar och sparkar på inte velat gå in i mål. Hoppas det har lossnat efter denna match.

Hur går det på träningar och vad är status på laget inför slutspurten?
– Träningarna ser bra ut, spelarna jobbar, kämpar och sliter för fullt. Alla spelare är friska och tillgängliga för spel.

Härnäst väntar Hittarp, vad förväntar du dig av den matchen?
– Hittarp är en “sexpoängsmatch”, det är vinst som gäller. Har vi fokus och rätt inställning i matchen så stannar alla poängen på Heleneholms IP. Det kommer att bli en tuff kamp eftersom motståndarna är i samma sits som vi, det vill säga i behov av alla poäng.

Missa inte nästa viktiga match som spelas mot Hittarp nu till helgen på hemmaplan, vi ses på HIP!

KSF Prespa Birlik – Hittarps IK
Lördag 28/9 kl 14:00
Heleneholms IP

Prespa Birlik
September 25, 2019