Prespa Birlik

En mycket viktig match väntar Prespa Birlik när man under lördagen tar emot Hittarps IK hemma på HIP, avspark 14:00. Båda lagen är i stort behov av tre poäng då man spelar för att hålla sig kvar i div 2 även nästa säsong.

Prespa Birlik klättrade upp på negativ kvalplats i förra omgången efter en stark hemmaseger med 3-0 mot Onsala BK som trots förlusten behöll sin fjärde plats. PB visade återigen att de har kapaciteten och kvaliteten att kunna slå alla lag i serien då Onsala har hållit till i toppen av serien och precis som alla andra motståndare så är det tre poäng som det måste krigas om till 100%. I och med segern så har Prespa Birlik 21 poäng och två poäng upp till Hittarps IK som ligger på en 11:e plats. Vid vinst så går man om Hittarp och upp på säker mark med två omgångar kvar att spela efter morgondagens match.

Inför matchen har huvudtränare Vladimir Kostic betonat betydelsen av hur viktig matchen mot Hittarp blir och med rätt fokus och inställning så stannar alla poängen på Heleneholms IP. “Vlado” hyllade även sitt lag och trupp, läs intervjun här.

Gästerna och Prespa Birlik spelade i samma serie ifjol och då slutade båda mötena oavgjort (1-1 i båda matcherna) och även i våras slutade det oavgjort i Helsingborg. Imorgon kommer båda lagen göra allt för att vinna och ta dem viktiga tre poängen och Hittarp kommer närmast från en storförlust mot Qviding FIF som slutade 6-0, dessförinnan förlust hemma mot Vinbergs IF med 3-0. Senaste segern kom i omgången innan matchen mot Vinberg då IS Halmia besegrades med 2-1. På ett sätt är det ett lag likt Prespa, motståndarna har kvalité med spelare som har spelat högre upp i seriespelet tidigare och som kan ta poäng från alla lag i serien men i år har det gått utför och framförallt under hösten.

Toppstriden i serien är väldigt jämn med tre lag som gör upp om förstaplatsen men även överlevnadsstriden är oerhört jämn. IFK Malmö har likt Prespa Birlik också 21 poäng men sämre målskillnad och nykomlingarna Stafsinge IF ligger sist med 20 poäng, enbart tre poäng upp till säker mark.

Återstående matcher är också väldigt jämna och intressanta. Efter matchen mot Hittarp väntar Ullareds IK på bortaplan för Prespa och sedan avslutas serien på hemmaplan med ett Malmöderby mot FC Rosengård. Hittarp och IFK Malmö möts i Helsingborg i den näst sista omgången. I denna omgången möter IFK Malmö även Stafsinge IF innan de avslutar säsongen mot Ullareds IK på hemmaplan och både Hittarp och Stafsinge IF ska möta serieledarna Ängelholms FF innan Stafsinge avslutar sin säsong med att möta Vinbergs IF på hemmaplan. Många intressanta matcher kvarstår och med det sagt så är varje kvarstående match en “finalmatch” för lagen.

Vi hoppas därför se så många som möjligt av våra medlemmar och supportrar att komma till Heleneholms IP och ge ert fulla stöd till laget som ni har gjort under åren. Tillsammans ska vi se till så att det spelas div 2-fotboll på HIP 2020 också, Forza Prespa!

KSF Prespa Birlik – Hittarps IK
Lördag 28/9 kl 14:00
Heleneholms IP

Prespa Birlik
September 27, 2019