Prespa Birlik

I princip allt gick som Prespa Birlik ville under lördagens match mot gästerna Hittarps IK. Prespa tog en storseger och körde över motståndet med 5-0 efter två snabba mål i den 6:e och 7:e minuten. Dragoljub Andjelkovic gjorde det första och Omar Khattab gjorde det andra. Efter 20 minuters spel utökade Hampus Ferhm, på lån från Landskrona BoIS, till 3-0 och hemmalaget hade kontroll över matchen.

Även i den andra halvleken så fick Prespa en mycket bra start. Dragoljub Andjelkovic gjorde sitt andra mål i matchen två minuter in i andra halvlek och satte spiken i kistan för denna matchen som PB bara spelade av och jobbigt för gästerna som inte hann störa PB i andra halvlek efter det tidiga målet. Prespa kontrollerade matchen och fem minuter från sluttid gjorde även Omar Khattab sitt andra mål i matchen. Målet var Omars 13:e mål för den här säsongen och anfallaren är på en delad sjätteplats i skytteligan.

Inför matchen sade huvudtränare Vladimir Kostic att alla tre poäng stannar på Heleneholms IP om laget har fokus och rätt inställning inför matchen och så blev det:

– Jag tycker vi hade både fokus och inställningen i denna matchen. Vi har haft det tidigare också men då hade vi problem med att vara effektiva framför mål. Vi fick lite information från externa källor på hur Hittarp spelar och deras svagheter och det utnyttjade vi väl. Matchen i helhet vinner vi rättvist, vi inleder med högre utgångsläge där vi erövrar boll högt upp i banan. Det resulterar i två snabba mål. Tredje målet kommer också i första halvlek och det är härligt att få jobba i lite medvind. I halvlek trycker vi på att vi inte får slappna av utan vi måste ut och göra jobbet. Vi fortsätter med vårt spel och gör två mål till. Roligt att det lossnat i målprotokollet också.

På frågan om den goda formen i laget:

– 8-0 på två matcher är vi nöjda med, inte bara att vi gör åtta mål utan vi håller nollan också som måste poängteras. Vi har jobbat en del med avslut på träningarna, nöter man vissa övningar så får man utdelning till sist.

– Nu siktar vi in oss på Ullared som vi möter på lördag. Viktigt nu när vi har vind i seglen att vi inte slappnar av och tror det löser sig. Vi måste jobba ännu hårdare och vara professionella i det vi gör. Nu tar vi hem 3 poäng till våran borg (Heleneholm), avslutar Vladimir “Vlado” Kostic.

Tvåmålsskytten Omar Khattab var också nöjd med den stora segern:

– Jag vill säga tack till alla som kom och stöttade oss på Heleneholms IP utan er är detta inte möjligt. Jag tycker vi har matchen under full kontroll från alla håll, vi gör inga misstag och vi har rörelse hela tiden. Jag tycker inte Hittarp skapar så mycket under hela matchen och får springa ganska mycket då vi rullar runt bollen. Segern känns fantastisk bra, men det är långt ifrån över. Vi har två matcher kvar att spela och mycket står på spel. Så vi tar med det positiva från denna match till Ullareds-matchen, säger tvåmålsskytten Omar Khattab om segern.

Om sina två mål säger Omar Khattab:

– Första målet kom på en retur efter att Nemanja dragit ett skott utanför straffområdet. Andra målet kom i slutskedet på andra halvlek där Hampus gör det bra som gör bort 2-3 spelare och jag får den i första stolpen, jag bara drar den upp i nättaket. Det känns bra att få göra mål igen efter 5 omgångar.

Det är bara till att applådera laget som stod för en formidabel insats och tog tre mycket viktiga poäng i denna ”sexpoängsmatch”. I och med segern så gick man om Hittarp och upp på säker mark. Kvar återstår två seriematcher och härnäst väntar Ullareds IK på bortaplan innan serien avslutas med ett Malmöderby på hemmaplan mot FC Rosengård lördagen den 12:e oktober klockan 14:00.

Forza Prespa!

Prespa Birlik
September 30, 2019